Το δυστύχημα σημειώθηκε, στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στις Σπέτσες και το Πόρτο Χέλι, όταν ένα 10μετρο φουσκωτό εμβόλισε μια ξύλινη βάρκα στην οποία επέβαιναν τρία άτομα.

Δύο άντρες έχασαν τη ζωή τους μετά τη σύγκρουση σκαφών στη θέση Θύνι, (κοντινή απόσταση από το Πόρτο Χέλι), ενώ μία γυναίκα είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένη. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, οι δύο άνδρες είναι Έλληνες υπήκοοι, όπως και η τραυματίας.Η θέση Θύνι στην Αργολίδα

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια του ναυτικού δυστυχήματος που σημειώθηκε μόλις 350 μέτρα από την ακτή, όταν ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν 10 Γάλλοι υπήκοοι (δύο άνδρες, τρείς γυναίκες και πέντε παιδιά), συγκρούστηκε με ξύλινο αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες και μία γυναίκα, όλοι Έλληνες.

Εξαιτίας της σύγκρουσης το ξύλινο σκάφος βυθίστηκε. Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι δύο άνδρες που επέβαιναν στο ξύλινο σκάφος βρήκαν ακαριαίο θάνατο ενώ η τρίτη συνεπιβάτης, μια γυναίκα, εντοπίστηκε τραυματισμένη σε σοβαρή κατάσταση. Η άτυχη γυναίκα διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα οι Γάλλοι επιβαίνοντες του ταχύπλοου είναι καλά στην υγεία τους.

Οι Γάλλοι υπήκοοι που επέβαιναν στο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος υποβλήθηκαν σε μία πρώτη αλκομέτρηση με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ενώ θα γίνει και επιπλέον εξέταση στο νοσοκομείο όπου αναμένεται να μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου έγινε η σύγκρουση των σκαφών βρίσκονται στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών προκειμένου να ερευνήσουν τη θαλάσσια περιοχή για τυχόν άλλον αγνοούμενο που μπορεί πιθανόν να επέβαινε στο ξύλινο αλιευτικό σκάφος.

news247.gr
 
Top