Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις Ζάκυνθο, αφού οι ισχυροί άνεμοι και οι ιδιαιτερότητες της πυκνής βλάστησης στην περιοχή δυσχεραίνουν την επιχείρηση κατάσβεσης. 

Οι κοινότητες Κερί και Αγαλάς εκκενώθηκαν νωρίτερα, όπως και τα ξενοδοχεία της περιοχής. Μάχη των πυροσβεστών έξω από τα πρώτα σπίτια του οικισμού στο Κερί.

Δύσκολη νύχτα για το χωριό Κερί στην Ζάκυνθο, όπου η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει να καίει από τις 11 το πρωί της Κυριακής ένα πανέμορφο πευκοδάσος που υπήρχε στην περιοχή. Στην κεντρική πλατεία του χωριού, το οποίο έχει εκκενωθεί -αφού οι κάτοικοί του έχουν μεταφερθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ζακύνθου- έχει στηθεί συντονιστικό κέντρο, με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να συντονίζει από εκεί όλες τις ενέργειες των πυροσβεστών και όλων των άλλων εμπλεκομένων στην επιχείρηση.

Μέχρι αργά το βράδυ δεν κινδύνευαν τα σπίτια του χωριού ενώ τεράστια πυροσβεστική δύναμη έχει περικυκλώσει το χωριό ώστε να το προστατέψει.

Στο σημείο βρίσκονται πάνω από 45 οχήματα με 120 πυροσβέστες όπου έχουν έρθει από όλα τα μέρη της Ελλάδας ώστε να συνδράμουν το έργο των Ζακυνθινών πυροσβεστών, που από το πρωί δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με τον κύριο Χαρδαλιά με το πρώτο φως την ημέρας εναέρια μέσα θα αρχίσουν ρίξεις νερού ώστε να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις.

news247.gr
 
Top