Λίγες ώρες μετά τις απειλές που εκτόξευσε κατά της τουρκικής οικονομίας ο Ντόναλντ Τραμπ -μέσω twitter- αναφέρθηκε ξανά στην Τουρκία, αυτήν τη φορά σε τελείως διαφορετικό ύφος.

Ο Τραμπ υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι ένας μεγάλος εμπορικός εταίρος του F-35 και ότι τον βοήθησε να σώσει πολλές ζωές στην επαρχία Idlib.


«Τόσοι πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ότι η Τουρκία είναι ένας μεγάλος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα κατασκευάζουν τον σκελετό δομικού χάλυβα για το F-35. Επίσης, με βοήθησε να σώσω πολλές ζωές στην επαρχία Idlib και να επιστρέψει, κατόπιν αιτήματός μου, ο πάστορας Μπράνσον, ο οποίος είχε πολλά χρόνια στη φυλακή ακόμα. Επίσης, θυμηθείτε και είναι σημαντικό, ότι η Τουρκία είναι ένα σημαντικό μέλος στο ΝΑΤΟ», έγραψε στο twitter ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιβεβαίωσε παράλληλα την επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ στις 13 Νοεμβρίου.
Τραμπ : Δεν έχουμε εγκαταλείψει τους Κούρδους


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν «εγκαταλείψει» τους Κούρδους, δύο ημέρες αφότου ανακοίνωσε την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά σύνορα, στη βόρεια Συρία.«Βρισκόμαστε στη διαδικασία αποχώρησης από τη Συρία, όμως δεν έχουμε σε καμία περίπτωση εγκαταλείψει τους Κούρδους που είναι ξεχωριστοί άνθρωποι και υπέροχοι μαχητές» ήταν το tweet που έγραψε ο μεγιστάνας.

«Βοηθάμε τους Κούρδους οικονομικά (παρέχοντάς τους) όπλα» συμπλήρωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

Νωρίτερα, ωστόσο, ο Τραμπ υπερασπίστηκε τη σχέση της Ουάσιγκτον με την Τουρκία, στον απόηχο των σφοδρών αντιδράσεων που προκάλεσε στους κόλπους των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας του για την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία.

«Τόσοι πολλοί άνθρωποι, με τρόπο βολικό, ξεχνούν ότι η Τουρκία είναι ένας μεγάλος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ» σημείωσε σε ένα άλλο μήνυμα στο Twitter, προσθέτοντας: «Είναι επίσης καλοί στο να συναλλάσσεται κανείς μαζί τους… Επιπλέον, και το σημαντικότερο, θυμηθείτε ότι η Τουρκία είναι ένα σημαντικό και ταμειακώς ενήμερο κράτος μέλος του ΝΑΤΟ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Top