Ένα απίστευτο θρίλερ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για το που βρίσκεται ο πιο ακριβός πίνακας που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία. Ο λόγος για το
έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι «Ο Σωτήρας του Κόσμου» (Salvator Mundi) ο οποίος είχε αγοραστεί έναντι του ιλιγγιώδους ποσού των 450 εκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο του 2017, μετά από κατάθεση προσφορών διαρκείας μόλις δεκαεννέα λεπτών σε δημοπρασία του οίκου Christie's στη Νέα Υόρκη.

Το διάσημο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του Λεονάρντο Ντα Βίντσι στην 500 επέτειο από το θάνατό του προσπαθεί να δανειστεί τον συγκεκριμένο πίνακα για να τον εκθέσει στις 24 Οκτωβρίου, δίπλα από τον διάσημο πίνακα της Μόνα Λίζα, έργο επίσης του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. 


«Προσπαθούμε να "δανειστούμε" τον 'Σωτήρα του Κόσμου' για την έκθεση» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του Λούβρου Celine Dauvergne. Αν το Μουσείο του Παρισιού πετύχει τον στόχο του, ο πιο ακριβός πίνακας στον κόσμο θα βρεθεί ξαφνικά δίπλα από τον πιο διάσημο πίνακα στον κόσμο, τη Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι.

sot

 
Top