Τώρα τι δουλειά έχει ένας πρατηριούχος που του σπάνε το μαγαζί στο όνομα της Χιλής αυτό ένας αναρχικός μπορεί να του το πει και γιατί έκαψε κάδους σκουπιδιών και έσπασε προσόψεις τράπεζας και ΕΛΤΑ...

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στο λαό της Χιλής προκάλεσαν τα σοβαρά επεισόδια το μεσημέρι της Τετάρτης στην ΑΣΟΕΕ ομάδες αναρχικών. Οι ίδιοι, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα επεισόδια, σε κείμενό τους σε αντιεξουσιαστικό σάιτ υπογράφουν ως «αναρχικοί- αναρχικές».

Περιγράφουν πως προκάλεσαν τα επεισόδια, έσπασαν τις προσόψεις ενός καταστήματος των ΕΛΤΑ, μιας τράπεζας και ενός καταστήματος με αρτοσκευάσματα και ακολούθως γράφουν ότι: «Κόψαμε την κυκλοφορία με αναμμένους κάδους στα δύο ρεύματα της Πατησίων -γεμίζοντας τον δρόμο με εκατοντάδες τρικάκια- επιδιώκοντας την σύγκρουση με τους μπάτσους. Η συμπλοκή με τα κρατικά σκουπίδια κράτησε για αρκετή ώρα κατά την οποία έκαναν την εμφάνιση τους ματ και κάποιοι ταχύτατοι στο τρέξιμο διάδες. Το ροζ είναι από τα αγαπημένα μας χρώματα. Ελπίζουμε να αρέσει εξίσου και στους ματατζήδες μιας που θα αναγκαστούν να γυρίσουν στη ΓΑΔΑ με ροζ στολή.
Χρησιμοποιήσαμε το πανεπιστημιακό ίδρυμα της ΑΣΟΕΕ σαν ορμητήριο, με τον ίδιο τρόπο που έχουν επιλέξει πολλές φορές οι Χιλιανοί σύντροφοι να ξεκινήσουν τις επιθέσεις τους προς αστυνομικές δυνάμεις. Αντιλαμβανόμαστε τα πανεπιστημιακά ιδρύματα όχι σαν ακαδημαϊκά άσυλα αλλά σαν καταφύγια κάθε λογής καταπιεσμένων, πεδίο οργάνωσης εξεγερμένων και ορμητήριο επιθετικών ενεργειών. Ο καλύτερος τρόπος για να εκφραστεί η αλληλεγγύη είναι η πραγματοποίηση επιθετικών δράσεων. Δεν θέλουμε να αναλωθούμε σε μακροσκελείς αναλύσεις επί αναλύσεων. Έτσι κι αλλιώς ακούμε τους συντρόφους μας από μακριά να οργανώνονται και να επιτίθενται. Δεν θα πούμε λέξη παραπάνω. Αφήνουμε αυτούς και τις φωτιές τους να μιλήσουν και για μας». Κλείνουν το κείμενό τους με απειλές εναντίον των αστυνομικών.


Έρευνα από την αστυνομία

Για τα σημερινά επεισόδια, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, γίνεται έρευνα από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ, τα γεγονότα περιγράφονται ως εξής:
Ανακοινώνεται ότι περί ώρα 13.00 σήμερα ομάδα 40 περίπου ατόμων εξήλθε από το κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και κράνη και έβαλαν φωτιές σε κάδους επί της οδού Πατησίων, τόσο από την πλευρά της οδού Αντωνιάδου όσο και από την πλευρά της οδού Δεριγνύ, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ προκάλεσαν και φθορές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, που κατέφτασαν στο σημείο, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα και έκαναν χρήση δακρυγόνων για να αποκρούσουν τις επιθέσεις των ατόμων, τα οποία επανέκαμψαν στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Η πλήρης λειτουργία του Πανεπιστημίου την ώρα εκείνη και η παρουσία πολλών ατόμων στους χώρους του, καθιστούσε μη ενδεδειγμένη οποιαδήποτε περαιτέρω επιχειρησιακή ενέργεια.
Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

 
Top