Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα 6,4 Ρίχτερ που συγκλόνισαν την Αλβανία

Τα 6,4 Ρίχτερ ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει γίνει στη χώρα εδώ και δεκαετίες. Δραματικές εικόνες με κατεστραμμένα κτίρια, κόσμο πανικόβλητο, να ψάχνει εγκλωβισμένους στα συντρίμμια. Ένας από τους νεκρούς σκοτώθηκε όταν πήδηξε από κτίριο για να σωθεί. 150 οι τραυματίες, οι περισσότεροι με κατάγματα. Δείτε συγκλονιστικές εικόνες.

Η Αλβανία χτυπήθηκε ξανά από τον Εγκέλαδο, για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα σχεδόν δυο μηνών. Ο σεισμός των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ένας από τους μεγαλύτερους που έχουν σημειωθεί στη χώρα εδώ και 10ετίες, αφήνει πίσω του θάνατο και καταστροφή.

Ο σεισμός των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Αλβανία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, στις 03:53 (τοπική ώρα), προκαλώντας καταρρεύσεις κτιρίων και εγκλωβίζοντας πολλούς ανθρώπους στα συντρίμμια. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς και τουλάχιστον 150 τραυματίες. Όσο οι ώρες περνούν, τόσο γίνονται ορατές οι καταστροφικές διαστάσεις από το χτύπημα του Εγκέλαδου. Το επίκεντρο του σεισμού είχε επίκεντρο περιοχή ανάμεσα στα Τίρανα και την παραλιακή πόλη του Δυρραχίου.

Ο ένας από τους νεκρούς έχασε τη ζωή του όταν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας, μέσα στον πανικό του την ώρα που σημειώθηκε ο σεισμός, πήδηξε στο κενό από κτίριο για να σωθεί. Πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 50 ετών που πήδησε από το σπίτι του στην Κούρμπιν, διευκρίνισε το υπουργείο.Πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται με κατάγματα καθώς μέσα στον πανικό τους την ώρα του ισχυρού σεισμού, πήδηξαν από κτίρια για να σωθούν.

Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε το μέγεθος της καταστροφής. Κτίρια έχουν καταρρεύσει και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για εγκλωβισμένους. Οι κάμερες κατέγραψαν τη συγκλονιστική στιγμή της διάσωσης ενός αγοριού από τα ερείπια κτιρίου. Σύμφωνα με το Report TV, το αγόρι εγκλωβίστηκε δίπλα στο άψυχο σώμα της γιαγιάς του.
 
Top