Η ΟΣΕΑΔΕ μαζί με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Συμβασιούχων συναδέλφων στις δασικές υπηρεσίες, που απολύονται αυτές τις μέρες, καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10:00πμ, θέλοντας να καταδείξει, με αφορμή τις νέες πλημμύρες και τα τεράστια προβλήματα, που δημιουργήθηκαν, την αναγκαιότητα στελέχωσης των δασικών υπηρεσιών από τώρα και για όλο τον χρόνο, με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, καθώς αποτελούν τους βασικούς παράγοντες που συμβάλουν στην αναγκαία πρόληψη και τον περιορισμό τέτοιας έκτασης φαινομένων. Συγκεκριμένα σε κοινή ανακοίνωση τους, σημειώνουν:

Η ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος απαιτεί 12 μήνες τον χρόνο, ανθρώπους να εργάζονται σε όλους τους τομείς. Επιστήμονες, εργαζόμενοι και φορείς κάθε φορά που έχουμε φυσικές καταστροφές υποδεικνύουν τους τρόπους που μπορούμε να εφαρμόσουμε, ώστε να επιλύσουμε, τέτοιας τάξης ζητήματα που προσθέτουν άδικα κάθε χρόνο, ως φόρο αίματος, ανθρώπινες ζωές.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να ακούγεται ξανά και ξανά, από επίσημα χείλη και δηλώσεις της κυβέρνησης ότι δεν χρειάζεται προσωπικό όπως οι δασεργάτες τον χειμώνα για τα δάση, την ώρα μάλιστα, που όλοι γνωρίζουν ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε πέραν των άλλων, γιατί υπήρχαν πολλά φερτά υλικά και δένδρα και ελλιπής κεντρικός σχεδιασμός, λόγω διαχρονικής υποχρηματοδότησης για την εκτέλεση απαραίτητων ορεινών υδρονομικών και αντιπλημμυρικών έργων.

Την κατάσταση αυτή, επιτείνουν όπως είναι φυσικό, οι ελλείψεις προσωπικού, όλων των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και ειδικά των δασικών υπηρεσιών.

Καλούμε την σημερινή κυβέρνηση να μην επιχειρεί με προσχήματα, να αμβλύνει τις πολιτικές ευθύνες της από την νέα καταστροφή, όπως έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού γνωρίζουν καλά, ότι όσο δεν αποτελεί κριτήριο, και δεν μπαίνει σε προτεραιότητα η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, αλλά η αντίληψη του κόστους-οφέλους, το κακό θα συνεχίζεται.
 
Top