Με μία κίνηση που ταιριάζει σε μια χώρα με εθνική αξιοπρέπεια ο έλληνας πρωθυπουργός αποφάσισε να απελάσει τον Λίβυο Πρέσβη από την Αθήνα
εάν δεν δώσει στη δημοσιότητα την συμφωνία της χώρας του με τη Λιβύη.

Σ΄αυτό το σημείο το Κουρδιστό Πορτοκάλι σας θυμίζει τον οικτρό θάνατο που βρήκε ο Αμερικανός Πρέσβης στη Λιβύη μετά την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη.
Ο Στίβενς σκοτώθηκε όταν διαδηλωτές επιτέθηκαν στο κτήριο του προξενείου διαμαρτυρόμενοι για ταινία, η οποία θεωρούν πως βλασφημεί το Ισλάμ.
Εκτός από τον Στίβενς τη ζωή τους έχασαν και τρεις εργαζόμενοι της αμερικανικής αποστολής.
Ο Νίκος Δένδιας κάλεσε τον πρέσβη της Λιβύης να παρουσιάσει τη συμφωνία της χώρας του με την Τουρκία άμεσα – Σε διαφορετική περίπτωση θα απελαθεί.


Οργισμένη αντίδραση και από τη Γαλλία μετά τις προσβολές Ερντογάν στο πρόσωπο του Γάλλου Προέδρου.

Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στη Γαλλία θα κληθεί στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις μετά τα προσβλητικά σχόλια του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας.

“Να είμαστε σαφείς, στις τελευταίες (χρονικά) υπερβολές του Τούρκου προέδρου, δεν υπάρχουν δηλώσεις, υπάρχουν προσβολές”, αντέδρασε η γαλλική προεδρία. “Αναμένουμε ο πρόεδρος Ερντογάν να δώσει διευκρινίσεις. Ο πρεσβευτής θα κληθεί στο υπουργείο για να δώσει εξηγήσεις”, υπογράμμισε ο Γάλλος αξιωματούχος.


Ο Ερντογάν επιτέθηκε φραστικά σήμερα στον Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη λέγοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα πρέπει να ελέγξει εάν ο ίδιος είναι κλινικά νεκρός, αυξάνοντας έτσι την ένταση λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.


Επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις του Μακρόν που είχε χαρακτηρίσει την Ατλαντική Συμμαχία “κλινικά νεκρή” σε συνέντευξή του στο περιοδικό The Economist, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: “Απευθύνομαι από την Τουρκία στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, και θα το ξαναπώ στο ΝΑΤΟ. Πρώτα εξέτασε εάν εσύ είσαι κλινικά νεκρός”
Κι όμως και οι Ευρωπαίοι πουλάνε όπλα στον Ερντογάν

Την ίδια ώρα που το Βερολίνο “μαλώνει” τον Ερντογάν και εκφράζει δήθεν “ανησυχίες” εισέπραττε δόση 184 εκατομμυρίων ευρώ από τον Σουλτάνο για το πρόγραμμα ναυπήγησης υποβρυχίων τύπου 214!

Η είσπραξη έγινε το πρώτο τετράμηνο του 2019!

Πρόκειται για επίσημα στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ποιος να σκεφτεί να “παγώσει” το πρόγραμμα των υποβρυχίων , κάτι που πράγματι θα “πονούσε” τον Ερντογάν;

Από την ίδια απάντηση προκύπτει επίσης ότι η Γερμανία διπλασίασε τις άδειες εξαγωγής όπλων στην Τουρκία τον περασμένο χρόνο.

Δεν είναι μόνο η Γερμανία βεβαίως.

Σύμφωνα με στοιχεία από την ΕΕ κράτη μέλη της ΕΕ έδωσαν άδειες εξαγωγής για πώληση όπλων αξίας 2,8 δις, προς την Τουρκία.

Τα τελευταία επίσημα αποδεσμεύσιμα στοιχεία που υπάρχουν αφορούν στο 2017 .

Οι πωλήσεις όπλων στην Τουρκία το 2016 ήταν 2,3 και το 2015, 2,6 δις ευρώ.

Το ύψος των εξοπλιστικών συναλλαγών Ευρωπαίων με την Τουρκία κινείται στα ίδια και υψηλότερα ποσά και το 2018.

Η Ισπανία έχει την πρώτη θέση στον κατάλαγο των χωρών που έχουν εξοπλιστικά πάρε δώσε με την Τουρκία.

Το 2017 πούλησε εξοπλισμό που έχει σχέση με αεροσκάφη αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Η Γαλλία χορήγησε άδειες εξαγωγής αξίας 736 εκατομμυρίων ευρώ για στρατιωτικά οχήματα και ηλεκτρονικά συστήματα, αλλά και 7 εκατομμύρια ευρώ για προμήθεια εξοπλισμού των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, την ώρα που ο Ερντογάν είχε επιβάλει καθεστώς καταστολής σ΄ όλη τη χώρα.

Για να δούμε τι θα κάνουν οι ΗΠΑ ενώ με ενδιαφέρον περιμένουμε τυχόν δήλωση του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα-κεντρική φωτό.


πηγή
 
Top