Με την υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών ξεκίνησε η «μάχη» της Aegean Airlines με την ισπανική Air Nostrum, που ανήκει στο franchise της Iberia Regional,
για την εξαγορά της Croatia Airlines
Τις προσφορές τους έχουν υποβάλλει οι δύο εταιρείες

Το γεγονός μεταδίδουν τα κροατικά μέσα ενημέρωσης ενημερώνοντας το κοινό ότι οι δύο εταιρείες έχουν υποβάλει τις προσφορές τους στους συμβούλους ιδιωτικοποίησης, PBZ και DVB

Έως τον Ιούνιο η αποκρατικοποίηση ή η ανακεφαλαιοποίηση
Η προθεσμία που έχει οριστεί από την κυβέρνηση της Κροατίας για την πλήρη αποκρατικοποίηση ή για την ανακεφαλαιοποίηση της Croatia Airlines είναι ο Ιούνιος του 2020.
Οι σύμβουλοι επεξεργάζονται τώρα τις υποβληθείσες προσφορές και στη συνέχεια θα ενημερώσουν τη διοίκηση της εταιρείας σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Η Aegean έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της εδώ και χρόνια

Η Aegean Airlines είχε εκφράσει αρχικά το ενδιαφέρον της για την Croatia Airlines, μέλος της Star Alliance, το 2015.

Ο ελληνικός αερομεταφορέας έχει επεκτείνει το δίκτυό του στην Κροατία τα προηγούμενα έτη και τώρα προσφέρει υπηρεσίες από την Αθήνα έως το Ζάγκρεμπ για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, ενώ τα δρομολόγιά του προς το Ντουμπρόβνικ διατηρήθηκαν φέτος και για το μεγαλύτερο μέρος της χειμερινής περιόδου. Προσφέρει επίσης εποχικά δρομολόγια προς το Σπλιτ.

Η Iberia επεκτείνεται προς Κροατία

"Αντίπαλος" της Aegean είναι η Air Nostrum, που ανήκει στο franchise της Iberia Regional και είναι μέλος της Oneworld alliance. Η εν λόγω εταιρεία παραχωρούσε με leasing αεροσκάφη και πλήρωμα στην Croatia Airlines τους καλοκαιρινούς μήνες την προηγούμενη τριετία.

H ίδια η Iberia έχει επεκτείνει σημαντικά τα δρομολόγιά της προς την Κροατία.

Όσον αφορά την κρατική Croatia Airlines αναμένεται να πουληθεί μερίδιο έως και 70% σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών της Κροατίας, Oleg Butkovic, ο οποίος μίλησε τον περασμένο μήνα για τα σχέδια της κυβέρνησης. 

 
Top