Στις αρχές Δεκεμβρίου μια διάταξη νόμου του υπουργείου Εσωτερικών έδωσε βαθιά ανάσα στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι είχαν τακτοποιήσει τα
προηγούμενα χρόνια ημιαυπαίθριους χώρους ή είχαν νομιμοποιήσει αυθαίρετα, χωρίς να προχωρήσουν σε παράλληλη διόρθωση των τετραγωνικών που είχαν δηλώσει στους Δήμους. Η ρύθμιση έδινε προθεσμία έως και την 31η Μαρτίου 2020, ώστε οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες ακινήτων να προχωρήσουν στις αναγκαίες διορθώσεις γλιτώνοντας, όμως, τα προβλεπόμενα πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Η διάταξη είχε ένα κενό. Όσοι είχαν ήδη κάνει διορθώσεις έχοντας αποδεχθεί πρόστιμα και προσαυξήσεις, σπεύδοντας να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους, θα καλούνταν να πληρώσουν τη «νύφη» των προστίμων. Το θέμα επισήμανε εγκαίρως η ΠΟΜΙΔΑ στον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και όπως προέκυψε από σχετικές ανακοινώσεις βρέθηκε λύση.

Όπως ανακοινώθηκε σε ό,τι αφορά οφειλές από διαφορές δηλωμένων επιφανειών ακινήτων, που βεβαιώθηκαν με οικειοθελή προσέλευση των ενδιαφερομένων, σύμφωνα με τη ρύθμιση της προϊσχύουσας νομοθεσίας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι για λόγους ισονομίας των πολιτών και ιδιαίτερα των συνεπών εκείνων που έσπευσαν οικειοθελώς να τις δηλώσουν, με ερμηνευτική εγκύκλιο που θα εκδοθεί άμεσα από το υπουργείο Εσωτερικών, δεν θα ζητηθεί η είσπραξη των συγκεκριμένων οφειλών, εφόσον δεν έχουν ήδη καταβληθεί στους Δήμους.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των δηλώσεων των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, επί του οποίου υπάρχει συναίνεση της ΚΕΔΕ να δοθεί παράταση, ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε τον κ. Παραδιά, ότι η οριστική λύση που θα επιλεγεί αποσυνδέεται από την προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου 2019 και θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

 
Top