Μέγιστοι και οι δυο.Και ο Γιάννης και ο Μιμης. Ναι αυτός έδωσε στον Πουλόπουλο τα τραγούδια του ανεπανάληπτου (ΔΡΟΜΟΣ) που ερμήνευσε όσο αυτός ξέρει μια και έξω!Και τα έκανε ολα επιτυχίες όπως και της άλλης «μεγάλης κυρίας του πενταγραμου» την Ρένα Κουμιώτη. 

Και όμως ο Πλέσσας έχει πολλές πικρίες απο τον Γιάννη Πουλόπουλο.
Μία κόντρα που υποβόσκει και που με κάθε αφορμή εμφανίζεται κυρίως με υπονοούμενα. Πάντως, η σχέση του Μίμη Πλέσσα με τον Γιάννη Πουλόπουλο δεν
φαίνεται και να διανύει την καλύτερη φάση της, κάτι που ενισχύουν τα όσα είπε σε μια από τις σπάνιες εξομολογήσεις του ο πρώτος.
Λίγο πριν την εμφάνισή του στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με τον Γιώργο Κατσαρό, ο Μίμης Πλέσσας έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού και μίλησε για τις επιτυχίες του, αλλά και την εκμετάλλευση από τους καλλιτέχνες που έκαναν καριέρα με τα τραγούδια του.
Για τον Γιώργο Κατσαρό είπε: «Η σχέση με τον Γιώργο είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Τον Γιώργο τον λέω «μαεστράκι», δούλευε σε πολύ δύσκολες δουλειές», και τόνισε: «Εκτιμούμε ο ένας τον άλλον, σπάνιο ανάμεσα σε δύο συναδέλφους σολίστες». Για την εμφάνισή τους στο Γυάλινο αποκάλυψε ότι μαζί τους θα ήταν και ο αλησμόνητος Γιάννης Σπανός, που έφυγε πρόσφατα τόσο ξαφνικά από τη ζωή. «Έχω την εντύπωση ότι ακόμα χρωστάω στον Γιάννη», είπε ο Μίμης Πλέσσας ενώ τόνισε ότι έχει καημό που δεν κατάφερε να πάει στην κηδεία του.

«Δεν παίξανε ποτέ μπουνιές οι καριέρες μας. Η συνεργασία του με τη Μπαρντό ήταν αντίστοιχη με τη δική μου με την Αλίκη. Δεν είχε να ζηλέψει ο ένας τον άλλον», πρόσθεσε. Στην ερώτηση αν υπήρχε ανταγωνισμός μεταξύ του ίδιου και των υπολοίπων συνθετών, είπε: «Ανταγωνισμός δεν υπήρχε. Μπορούσε κανείς να γράψει αυτά που έγραφα εγώ; Σεβασμός υπήρχε».


Σχετικά με τη συναυλία-αφιέρωμα στο έργο του που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώδειο και στην οποία δεν ήθελε να συμμετέχει ο Γιάννης Πουλόπουλος είπε: «Τραγουδάει τις τραγουδάρες που με τόση αγάπη του έδωσα και με τις οποίες έγινε «ο» της εποχής του». Είχε προηγηθεί μια ανταλλαγή δηλώσεων και παρεξηγήσεων επειδή δεν πήγε ο Πουλόπουλος να τραγουδήσει σε συναυλία-αφιέρωμα για τον Πλέσσα που έδωσε και το πραγματικό κλίμα στις μεταξύ τους σχέσεις.


Η Κατοχή, η Τζένη Βάνου και η εκμετάλλευση των τραγουδιών του

Ο Μίμης Πλέσσας συγκλόνισε περιγράφοντας τα βασανιστήρια στην Κατοχή: «Να πονάνε τα δόντια μου να πονάνε τα νύχια μου. Με λυσσάξανε στο ξύλο στη Γκεστάπο. Μου βγάλανε τα νύχια, μου σπάσανε τα δόντια, μου έριχναν μπουνιές, μου έσπασαν τη γνάθο». Για την Τζένη Βάνου, την οποία ο ίδιος έκανε τραγουδίστρια είπε: «Τέτοιο αηδόνι θα παρουσιαζόταν ξανά μετά από πάρα πολλά χρόνια».
Ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης, που έχει γράψει 3.220 τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες απαντώντας στην ερώτηση αν τον εκμεταλλεύτηκε ποτέ κανείς απάντησε εμφατικά: «Όλοι. Με άφησε και κανείς ανεκμετάλλευτο; Με την κάκιστη έννοια το λέω. Και με αυτά τα τραγούδια έκαναν τις τεράστιες καριέρες τους», είπε με παράπονο για κάποιους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάστηκε. Τέλος, παραδέχτηκε με συγκίνηση ότι η κόρη του είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να φανταστεί ότι θα έχει και τη θαυμάζει πολύ.
 
Top