«Κλάδο ελαίας» φαίνεται ότι επέλεξε να προσφέρει στην Μέγκαν Μαρκλ η βασίλισσα Ελισάβετ με το χριστουγεννιάτικο μήνυμά της
στο οποίο, μεταξύ άλλων, εξέφρασε τη «χαρά» της για το γεγονός ότι μέσα στο 2019 υποδέχθηκε το όγδοο δισέγγονό της, τον Άρτσι.

Την ερμηνεία αυτή δίνουν αρκετά βρετανικά ΜΜΕ μετά την δημοσιοποίηση της φωτογραφίας στο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο instagram και στην οποία απουσίαζε κάποια φωτογραφία της Μέγκαν και του πρίγκιπα Χάρι.

Μετά την αναφορά της βασίλισσας Ελισάβετ στη γέννηση του μικρού Άρτσι, στο βίντεο ακολούθησε μια φωτογραφία από τις 6 Μαΐου όταν η ίδια και ο πρίγκιπας Φίλιππος είδαν για πρώτη φορά το όγδοο δισέγγονό τους παρουσία του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.Στο μήνυμα στο οποίο κυριάρχησε η αναφορά στην «κάπως κακοτράχαλη» χρονιά λόγω του πολιτικού χάους και της αβεβαιότητας στη Βρετανία εξαιτίας του Brexit, η Ελισάβετ επισήμανε και το πόσο την επηρέασε «η αίσθηση του καθήκοντος» που έχουν δείξει οι νεότερες γενιές για να αντιμετωπίσουν ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή.
Όπως σημειώνουν βρετανικά ΜΜΕ το σχόλιο αυτό ακολουθεί μια χρονιά την οποία σημάδεψαν τα έργα και οι ημέρες της Γκρέτα Τούνμπεργκ της νεαρής ακτιβίστριας κατά της κλιματικής αλλαγής από τη Σουηδία.

Η βασίλισσα της Αγγλίας τόνισε, ακόμα, πόσο συχνά «τα μικρά βήματα και όχι τα τεράστια άλματα» είναι αυτά που φέρνουν αλλαγές που αντέχουν στον κόσμο, θέση που εξάλλου αποτέλεσε και το κεντρικό θέμα του χριστουγεννιάτικου μηνύματός της με αφορμή και τη συμπλήρωση 50 ετών από την αποστολή Apollo 11 στη σελήνη.

 
Top