Αμετανόητος δείχνει να είναι ο αστυνομικός που κατηγορείται πως χτύπησε ανήλικο στο Μενίδι, μια πράξη που προκάλεσε σάλο αντιδράσεων. «Με έβρισε αισχρά και με έφτυσε. Εκνευρίστηκα και τον χαστούκισα», είπε απλοϊκά ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., το στους προϊσταμένους του. Οι δικαιολογίες ήρθαν όταν πήγε στην υπηρεσία του προκειμένου να του κοινοποιηθεί η διαταγή της διαθεσιμότητας και να παραδώσει το δημόσιο υλικό που του είχε χορηγηθεί, ταυτότητα αστυνομικού, οπλισμό κ.ά..

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός, όπως αναφέρει σε σχετικό της ρεπορτάζ η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» όπως φαίνεται, αποδείχθηκε «νταής» στο γρονθοκόπημα κατά του 11χρονου, «δειλός» όμως για να αναλάβει την ευθύνη της πράξης του, όταν εντελώς αδιανόητα χτύπησε ένα ανήλικο παιδί, το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Μενίδι. Απέφυγε μάλιστα το αυτόφωρο ζητώντας… ρεπό για «σοβαρό προσωπικό λόγο». Όταν τα όρια του αυτοφώρου έληξαν, παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια έρευνας εις βάρος του.

Ένας αστυφύλακας μπορεί να... καταφέρει να αμαυρώσει σε μια στιγμή την εικόνα της αστυνομικής υπηρεσίας πρώτης γραμμής που βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη. Μάλιστα το Σάββατο άλλοι συνάδελφοί του στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. είχαν συλλάβει συνολικά 107 άτομα, εκ των οποίων τα 31 στη Δυτική Αττική, που ήταν ο τομέας ευθύνης του.


Ο εισαγγελέας ζήτησε να ερευνηθεί το αδίκημα της σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Οι υπόλοιποι τρεις αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. που ήταν παρόντες στο περιστατικό οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο κατηγορούμενοι για υπόθαλψη, καθώς στο επίμαχο βιντεοληπτικό υλικό εμφανίζονται απαθείς και δεν αντιδρούν για να σταματήσουν τη βιαιοπραγία του συναδέλφου τους κατά του 11χρονου παιδιού.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έδωσε εντολή για τη λήψη καταθέσεων ώστε να εξακριβωθεί όχι μόνο αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της σωματικής βλάβης, αλλά αν διαπράχθηκε με την επιβαρυντική περίπτωση ότι ο δράστης είχε ρατσιστικά κίνητρα για την πράξη του εις βάρος του μικρού, που φαίνεται να είναι Ρομά.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
 
Top