Παρότι τα τελευταία χρόνια η ΕΛ.ΑΣ μέσω ΜΜΕ «βομβάρδιζε» με μηνύματα της να προσέχουμε τους απατεώνες που τηλεφωνούν για δήθεν τροχαία ατυχήματα  πολλοί πολίτες δυστυχώς έπεσαν και συνεχίζουν να πέφτουν στην παγίδα τους.

Τελευταίο περιστατικό με σπείρα απατεώνων με Βούλγαρο εισπράκτορα που ευτυχώς κάποια γυναίκα ειδοποίησε την Αστυνομία η οποία μετά απο συντονισμένη επιχείρηση τον συνέλαβε...
Εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες με το πρόσχημα ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο έχει τραυματιστεί σε τροχαίο – Πρόκειται για τον 56χρονο Βούλγαρο MITKO ATANASOV του PASCO και της DUDA

Με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δράμας η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θράκης δόθηκαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του «εισπράκτορα» σπείρας που επιχειρούσε να εξαπατήσει ανυποψίαστους πολίτες στην πόλη της Δράμας και να τους αποσπάσει διάφορα χρηματικά ποσά με το πρόσχημα ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο έχει τραυματιστεί σε τροχαίο.

Πρόκειται για τον 56χρονο Βούλγαρο MITKO ATANASOV του PASCO και της DUDA, ο οποίος συνελήφθη στις 21 Ιανουαρίου από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
την στιγμή που πήγαινε σε σπίτι ενός από τα θύματα της σπείρας για να παραλάβει χρήματα. Ένας άγνωστος συνεργός του επικοινωνούσε τηλεφωνικά με αυτά, συστηνόταν ως γιατρός νοσοκομείου, ενημέρωνε ότι τα συγγενικά τους πρόσωπα χρειάζονταν επειγόντως χειρουργική επέμβαση και ζητούσε ποσά ύψους 20.000 ως 35.000 ευρώ. Μάλιστα, ανάλογα με την περίπτωση, ένας άνδρας ή μια γυναίκα προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο κλαίγοντας και παρακαλώντας για βοήθεια.Με τον τρόπο αυτό, τα μέλη της σπείρας επιχείρησαν να αποσπάσουν συνολικά 173.000 ευρώ από επτά γυναίκες ηλικίας 28 ως 92 χρόνων. Ωστόσο, κάποια από τις γυναίκες έστησε παγίδα στους απατεώνες προσποιούμενη ότι θα πλήρωνε και τους έκλεισε ραντεβού για να παραδώσει τα χρήματα που ζήτησαν.
Έτσι, οι αστυνομικοί κατάφεραν με μια συντονισμένη επιχείρηση να συλλάβουν τον 56χρονο. 

Σε βάρος του οποίου ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας δίωξη για απόπειρα απάτης από κοινού κατ’ εξακολούθηση επί σκοπώ προκλήσεως βλάβης συνολικού ποσού άνω των 120.000 ευρώ και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
 
Top