Στην Αθήνα βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης, 16.01.2020, ο Χαλίφα Χάφταρ, με τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της Λιβύης να είναι ραγδαίες!

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό πως ο ηγέτης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) καταφθάνει στην χώρα μας (σ.σ. σχεδόν το… προανήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε αποψινή του τηλεοπτική συνέντευξη) όλα… χτύπησαν κόκκινο.

Είναι, άλλωστε, μια επίσκεψη που αφενός ήταν αιφνίδια και αφετέρου γίνεται μόλις λίγες ώρες πριν την κρισιμότατη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Ο Χάφταρ θα συναντηθεί την Παρασκευή, 17.01.2020, τόσο με τον υπουργό των Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, όσο και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο ο Έλληνας ΥΠΕΞ τον συνάντησε ήδη το βράδυ της Πέμπτης, 16.01.2020, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στην πλατεία Συντγάγματος.

Ο ηγέτης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού έφτασε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην “καρδιά” της ελληνικής πρωτεύουσας, με τις εικόνες των πάνοπλων αστυνομικών να είναι χαρακτηριστικές.

Στην είσοδο του ξενοδοχείου τον περίμενε ο Νίκος Δένδιας. Η συνάντηση των δύο ανδρών ήταν ιδιωτική, διήρκεσε μόλις 10 λεπτά και είχε κοινωνικό περιεχόμενο, ως μια υποδοχή του Χάφταρ στην χώρα μας.

Στην συνάντηση ήταν παρών και ο ναύαρχος Φαράζ αλ-Μαχντάουι. Αύριο το μεσημέρι ο Χαλίφα Χάφταρ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση η συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια θα πραγματοποιηθεί στις 10:30

newsit.gr 
 
Top