Μια σπουδαία στιγμή για την ελληνική δικαιοσύνη δια χειρός της σημερινής Προέδρου της Δημοκρατίας. Η η κυρία Σακελλαροπούλου, τότε
αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, δεν εδίστασε να παραπέμψει σε δίκη τήν επί ΣΥΡΙΖΑ ηγεσία του Αρείου Πάγου και άλλους ανώτατους δικαστές στο Ειδικό Δικαστήριο κακοδικιών στις 25.4.2018 (βλ. συνημμένο έγγραφο) ύστερα από αγωγή της Athens Review of Books. Η δίκη, μετά από μια οίκοθεν αναβολή, πραγματοποιήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2018 στο ΣτΕ με προεδρεύουσα την κυρία Σακελλαροπούλου.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος στο facebook>

Μια άγνωστη δικαστική πτυχή της κυρίας Σακελλαροπούλου
Ανάμεσα στις μεγάλες δίκες που χειρίσθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ουδείς εκ των αρθρογράφων και των εν γένει δημοσιογραφούντων ανέφερε την, κατά τη γνώμη μας, σημαντικότερη υπόθεση: η κυρία Σακελλαροπούλου, τότε αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, δεν εδίστασε να παραπέμψει σε δίκη τήν επί ΣΥΡΙΖΑ ηγεσία του Αρείου Πάγου και άλλους ανώτατους δικαστές στο Ειδικό Δικαστήριο κακοδικιών στις 25.4.2018 (βλ. συνημμένο έγγραφο) ύστερα από αγωγή της Athens Review of Books.
Η δίκη, μετά από μια οίκοθεν αναβολή, πραγματοποιήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2018 στο ΣτΕ με προεδρεύουσα την κυρία Σακελλαροπούλου.
Η απόφαση επί της υποθέσεως αυτής αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, ενόψει του διακυβεύματός της που είναι η ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα (χώρα της συστηματικής παραβίασης των άρθρων 6 και 10 της ΕΣΔΑ) και η παρά τις καταδίκες της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) υπερπροστασία δήθεν θιγόμενων υπουργών και πολιτικών). Η εν λόγω υπόθεση δεν έλαβε δημοσιότητα, ως μη έδει, παρότι ο Εισηγητής της υποθέσεως, Σύμβουλος Επικρατείας κ. Γ. Ποταμιάς, έκρινε ότι οι εγκαλούμενοι όντως διέπραξαν πολλαπλές παραβιάσεις: του Συντάγματος, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της νομολογίας του ΕΔΔΑ.

Οι οκτώ παραπεμφθέντες σε δίκη ανώτατοι δικαστές για τις εναντίον της Athens Review of Books αποφάσεις τους είναι οι

1. Βασίλειος Πέππας, Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.
2. Πηνελόπη Ζωντανού, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.
3. Γεώργιος Λέκκας, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.
4. Αγγελική Τζαβάρα, Αρεοπαγίτης.
5. Θωμάς Γκατζογιάννης, Αρεοπαγίτης.
6. Ερωτόκριτος Ερωτοκρίτου, Αρεοπαγίτης.
7. Κυριάκος Φώσκολος, Προέδρος Εφετών.
8. Στυλιανή Μπλέτα, Εφέτης.


Έτσι η Athens Review of Books έχει επιπλέον ‒και προφανείς‒ λόγους να χαίρεται, πέραν των εθνικών, πολιτισμικών κ.ά. για την εκλογή της κυρίας Σακελλαροπούλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας.

— The Athens Review of Books


 
Top