Λάτρεις της πολυτέλειας και των χειμερινών σπορ επιλέγουν κάθε χρόνο πόλεις της Ελβετίας για να περάσουν στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης.

Το Άντερμαντ δείχνει να μεταμορφώνεται τα τελευταία χρόνια. Πριν από περίπου μία δεκαετία, ο πληθυσμός του άγγιζε τους 1.200. Πλέον, όμως, το ελβετικό χωριό έχει γεμίσει πολυτελή ξενοδοχεία και ιδιοκτησίες, με τον πληθυσμό να αυξάνεται στους 14.000!Πίσω από την μεταμόρφωση του χωριού της Ελβετίας βρίσκεται ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος Samih Sawiris.
Αφού άκουσε για το χωριό, ταξίδεψε με το ελικόπτερο του για να δει περί τίνος πρόκειται. Γοητευμένος από το φυσικό τοπίο, ζήτησε συνάντηση στο δημαρχείο, όπως αναφέρει η Daily Mail.Οι ντόπιοι γοητεύτηκαν και δέχθηκαν την πρόταση επενδύσεων των 1,3 δισ. ευρώ. Πρώτη κίνηση του Αιγύπτιου δισεκατομμυριούχου ήταν να φτιάξει το ξενοδοχείο The Chedi, το οποίο αναδείχθηκε ξενοδοχείο της χρονιάς για το 2017 από τον οδηγό Gault Millau.
Σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές κίνησε διαδικασίες προκειμένου να δημιουργηθούν ασφαλέστεροι δρόμοι προς το χωριό, οι οποίοι και θα διευκόλυναν τους ταξιδιώτες. Στη συνέχεια, χρηματοδότησε σχεδόν όλους τους ντόπιους, έχοντας ως στόχο την αναβάθμιση εστιατορίων, ξενοδοχείων και οτιδήποτε σχετιζόταν με τον τουρισμό.Η μεταμόρφωση του ελβετικού χωριού προσέλκυσε τους λάτρεις των χειμερινών σπορ.  πηγή
 
Top