Πληροφορίες θέλουν (ΚΟΝΤΡΑ TV)οτι όλα τα κινητά πληρώματος αλλά και αστυνομικών των ΜΑΤ είναι κλειστά(εχουν παραδοθεί) για να μην υπάρξει διαρροή σε ποιο απο τα 2


νησιά θα υπάρχει η απόβαση .

Μέσα στη νύχτα επίκειται η απόβαση 14 διμοιριών ΜΑΤ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων των οποίων οι κάτοικοι αντιδρούν στην κατασκευή νέων «δομών φιλοξενίας» για τους παράνομους μετανάστες.

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης ο Δήμος έκλεισε με απορριματοφόρα την είσοδο προκειμένου να αποτραπεί η αποβίβαση των ΜΑΤ και του ειδικού οχήματος ρίψης νερού από το πλοίο «Πήγασος» το οποίο έχει ξεκινήσει από το μεσημέρι της Δευτέρας με κατεύθυνση Χίο και Λέσβο.

Στο πλοίο «Πήγασος» το οποίο να σημειωθεί πλέει με το σύστημα εντοπισμού θέσης AIS κλειστό, δηλώθηκε με βλάβη και έτσι δεν πραγματοποίησε το δρομολόγιο για Λήμνο.

Ακολούθως και με κάθε μυστικότητα ναυλώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και επιβιβάσθηκαν σε αυτό 14 διμοιρίες ΜΑΤ αλλά και αυτοκίνητα αντιμετώπισης διαδηλωτών

Αναμένεται να προσεγγίσουν τα λιμάνια τόσο στη Χίο όσο και στη Λέσβο, μέσα στη νύχταΆλλες αστυνομικές δυνάμεις αναμένεται να φτάσουν στη Λέσβο την Τετάρτη, πιθανά μέσω Καβάλας.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλλει δια της βίας την κατασκευή των νέων δομών, αλλά αυτό μόνο εύκολο δεν θα είναι και θα προκαλέσει κλίμα διχασμού του κέντρου της χώρας με τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων που έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δεχθούν επ'ουδενί τις νέες κατασκευές.


Ενα κυβερνητικό σχέδιο διπλασιασμού των κονδυλίων που θα δίνονταν στα νησιά εν είδει «αποζημίωσης» και θα έφτανε σχεδόν τα 50 εκατ. ευρώ, δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί, καθώς η ΕΕ όχι απλώς δεν αύξησε αλλά μείωσε τα κονδύλια για το μεταναστευτικό.Την ίδια ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr, 10 διμοιρίες, με περίπου 200 αστυνομικούς των δυνάμεων ΜΑΤ, κλούβες και μηχανήματα εκτόξευσης νερού (Αίαντας) βρίσκονται στο πλοίο «BLUE STAR NAXOS», με προορισμό τα Μεστά της Χίου.
Αυτή την ώρα το πλοίο βρίσκεται εν πλω, ενώ λύθηκε το μυστήριο της τροποποίησης του αυριανού δρομολογίου του Blue Star Naxos για Σύρο, Τήνο Μύκονο.


 
Top