Η αισθητή πτώση που σημείωσαν οι μετοχές των ρωσικών εταιρειών στις χρηματιστηριακές αγορές, προκάλεσε σε μια μέρα μόνο,
απώλειες 6,058 δισεκατομμυρίων στα περιουσιακά στοιχεία των πέντε πιο πλούσιων Ρώσων, όπως γράφει η ρωσική έκδοση του αμερικανικού περιοδικού Forbes.
Το περιοδικό υπολόγισε ότι οι μετοχές του συνιδιοκτήτη της «Nornikel», Βλαντίμιρ Ποτάνιν, έχασαν σε αξία 1,4 δισ. δολάρια, φθάνοντας τα 26 δισ. δολάρια. Ο πρόεδρος της «Lukoil», Βαγκίτ Αλεκπέροφ έχασε ακόμη περισσότερα ,αφού τα περιουσιακά του στοιχεία μειώθηκαν κατά 1,6 δισ. δολάρια, φθάνοντας συνολικά τα 23,3 δισ. δολάρια.


Ο τρίτος από τους πλουσιότερους Ρώσους και πρόεδρος της «Novatec», Λεονίντ Μίχελσον, έγινε πιο φτωχός κατά 1,2 δισ. δολάρια, με τα περιουσιακά του στοιχεία να φθάνουν τα 22,5 δισ. δολάρια. Ο βασικός μέτοχος του ομίλου χαλυβουργίας «Novolipetsk», Βλαντίμιρ Λίσιν, έχασε «συνολικά» 910 εκατ. δολάρια με αποτέλεσμα τα περιουσιακά του στοιχεία να περιορισθούν στα 21,3 δισ. δολάρια.

Τέλος ο συνιδιοκτήτης του ομίλου «Severstahl», Αντρέι Μορντασόφ, μετά την πτώση της τάξεως του 9,7% που σημείωσαν οι μετοχές της εταιρείας του ,τα περιουσιακά του στοιχεία μειώθηκαν κατά 948 εκατ. δολάρια φθάνοντας τα 19,9 δισ. δολάρια

 
Top