Του Δημήτρη Παγαδάκη

Ακόμη και οι πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές μπορούν να χάσουν την μπάλα. Ειδικότερα όταν αυτή αναπηδάει εκτός

του γηπεδικού τερέν και κατευθύνεται με φόρα στα γκολπόστ της πολιτικής. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης, ωστόσο, δεν κατάφερε να την κοντρολάρει ούτε να σταθμίσει την τροχιά της σε μια κρίσιμη φάση.

Προτού το μελάνι της εισήγησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού καλά-καλά στεγνώσει και προτού καν δημοσιοποιηθεί το σκεπτικό της, ο ίδιος προσέτρεξε να κάνει φάουλ με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Εκ των πραγμάτων, συμπεραίνεται ότι λειτούργησε ως ταγμένος οπαδός της ομάδας που υπηρέτησε ως ποδοσφαιριστής και ως πρόεδρός της, βγάζοντας οφσάιντ τον διακριτό ρόλο και την υπόσταση της ιδιότητάς του ως πολιτικού.


Πρόλαβε να αποφανθεί ως νομικός ότι «το πόρισμα της Επιτροπής για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ είναι νομικά αβάσιμο». Προειδοποίησε, επίσης, το κόμμα με το οποίο εξελέγη στην Ευρωβουλή ότι «αν δεν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ, δεν μπορώ να συνευρίσκομαι (sic) στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ’ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου».


Βαριές κουβέντες και ασήκωτες καταγγελίες που θεωρήθηκε ότι δεν προέρχονταν μόνο από μια παροξυσμική εκδήλωση θυμού. Γιατί δεν έμεινε μόνο εκεί. Επιπλέον δεσμεύτηκε ότι θα δώσει αγώνα «με όλες τις δυνάμεις που έχω για τη δικαίωση του ΠΑΟΚ, απ’ όπου και όπου (!) χρειαστεί». Κατά τα άλλα, ούτε μια κουβέντα για όσα απορρέουν από το θεσμικό του πόστο.
Ούτε μία λέξη σεβασμού προς τους εντολείς του, τη συντεταγμένη πολιτεία, τις ανεξάρτητες αρχές. Πόσο μάλλον όταν ως εκλεγμένος ευρωβουλευτής όφειλε καταρχήν να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας και όχι μιας ΠΑΕ.  η συνέχεια ΕΔΩ
 
Top