Αερογέφυρα έχουν στήσει οι τουρκικές δυνάμεις μεταφέροντας συνεχώς τραυματίες από την αεροπορική βάση Taftanaz η οποία δέχθηκε τα πυρά του
συριακού πυροβολικού με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 5 Τούρκοι στρατιώτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των νεκρών Τούρκων στρατιωτών ενδέχεται να αυξηθεί καθώς υπάρχουν πολλοί βαριά τραυματίες.


Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι αμέσως μετά την «δειλή» όπως την αποκαλούν επίθεση των συριακών δυνάμεων, απάντησαν με σφοδρά πυρά πυροβολικού σε επτά σημεία του μετώπου, μιλώντας για βαριές απώλειες του εχθρού, αλλά αποφεύγοντας να δώσουν λεπτομέρειες, για το πόσο "βαριές" ήταν αυτές.

Έκτακτη συνάντηση βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Χουλουσί Ακάρ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, οι τουρκικές δυνάμεις επιτέθηκαν στις συριακές δυνάμεις ως απάντηση στην επίθεση που δέχθηκαν πριν από μια εβδομάδα, στην οποία οκτώ Τούρκοι έχασαν τις ζωές τους, με τη διαφορά ότι η επίθεση δεν εξελίχθηκε όπως την περίμεναν οι τούρκοι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 5 ακόμη Τούρκοι στρατιώτες.

«Η Τουρκία ανταπάντησε στην επίθεση, για να καταστρέψει όλους τους εχθρικούς στόχους και να εκδικηθεί για τον θάνατο των στρατιωτών μας.

Ο εγκληματίας πολέμου, ο οποίος διέταξε τη σημερινή απεχθή επίθεση, είχε ως στόχο όλη τη διεθνή κοινότητα, όχι μόνο την Τουρκία»
δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν.

Την ίδια ώρα τα τουρκικά ΜΜΕ «διαφημίζουν» τις «επιτυχίες» του λεγόμενου «εθνικού απελευθερωτικού μετώπου» μιας ακόμη οργάνωσης εξτρεμιστών μουσουλμάνων μισθοφόρων της Άγκυρας με κτυπήματα κατά του συριακού Στρατού.

The National Liberation Front struck sn ATGM missile on trucks carrying Syrian regime forces on the Halsa-Zitan road, South of Aleppo.


Ενσωματωμένο βίντεο

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη EHA News


Μεγάλη "επιτυχία" των μισθοφόρων της Άγκυρας: Εκτόξευσαν αντιαρματικό πύραυλο για να καταστρέψουν ένα... suv


Οι Τούρκοι «πανηγυρίζουν»: Επιτέλους Leopard 2 στην Ιντλίμπ: Σύντομα θα αναμετρηθεί με τα συριακά T-62, Τ-72 και… T-90.
Endlich! Leopard-2 in und womöglich bald im Kampf gegen Assads Russen-Tanks (T-55, T-62, T-72 und T-90).
Und wie immer braucht es einen Türken, um einen deutschen Panzer dafür einzusetzen, wofür er gebaut wurde.

Προβολή εικόνας στο Twitter

278 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
πηγή
 
Top