Σε άτακτη υποχώρηση βρίσκεται η κυβέρνηση, μετά τα σοβαρά επεισόδια στην Λέσβο, τα οποία συνεχίζονται έως και αυτή την ώρα με
εκατέρωθεν τραυματίες από πυροβολισμούς: Όπως ανακοινώθηκε το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να αποσυρθούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από τη Λέσβο και τη Χίο μιας και η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Η απόφαση ελήφθη προσωπικά από τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη μετά από σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου με συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυχοσοΐδη και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι η περαιτέρω επιμονή της κυβέρνησης σε αυτή την τακτική ελλοχεύει κορυφαίους κινδύνους όχι μόνο ασφαλείας των πολιτών και των αστυνομικών αλλά και εθνικούς κινδύνους: Οι εθνοφύλακες παραδίδουν τα όπλα, οι αστυνομικοί πυροβολούν τους κατοίκους και οι κάτοικοι τους αστυνομικούς. Πόσο πιο χάλια;
Ταυτόχρονα και σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου, στις 17.00, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.

«Το πρόγραμμα της κυβέρνησης θα προχωρήσει, ο στόχος μας είναι να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση» διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με τον σκοπό της αυριανής σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.   
 
Top