"Γραφικό και επικίνδυνο, με τα χειρότερα χαρακτηριστικά ενός Έλληνα", χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τον κ. Μουτζούρη με αφορμή την απρεπή χειρονομία.
Καμία πρόθεση να απολογηθεί για τη χειρονομία του και όσα είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν έχει, όπως δήλωσε στο MEGA, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Όπως υποστήριξε, "για τις ιδιωτικές μου συνομιλίες δε ζητάω συγγνώμη. Στις ιδιωτικές μου συνομιλίες μπορώ να εκφράζομαι όπως θέλω"

.

Σκληρή απάντηση Πέτσα

"Γραφικό και επικίνδυνο, με τα χειρότερα χαρακτηριστικά ενός Έλληνα", χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τον κ. Μουτζούρη με αφορμή την απρεπή χειρονομία και τα σχόλια του απέναντι στον πρωθυπουργό.

"Ο κ. Μουτζούρης αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του. Καμία συζήτηση από δω και πέρα με τον κ. Μουτζούρη", δήλωσε ο κ. Πέτσας στον ΣΚΑΪ, ενώ προσέθεσε πως ακόμα κι αν ζητήσει συγγνώμη δεν θα γίνει δεκτή "γιατί θα είναι υποκριτική".

"Τι συζήτηση να κάνετε με αυτόν τον άνθρωπο", συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας πως ο κ. Μουτζούρης θα αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του.

"Δεν είναι πλάκα" θέλησε να επισημάνει ο κ. Πέτσας, λέγοντας ότι ο ίδιος ο Μουτζούρης είπε ότι δεν θα έρθει στη σύσκεψη για το θέμα των κλειστών δομών, αλλά και η κυβέρνηση δεν θα τον καλούσε μετά από τα τελευταία γεγονότα.

Σχετικά με το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση μετά τα επεισόδια, ο κ. Πέτσας είπε πως η κυβέρνηση έχει ευελιξία στην προσέγγιση του στόχου.

Επίσης, όπως είπε, παρά τα επεισόδια την πρώτη μέρα τα μηχανήματα έφτασαν στο σημείο που έπρεπε για να ξεκινήσουν τις εργασίες.

"Είχαμε ακραία επεισόδια, μέχρι και πυροβολισμούς", είπε ο κ. Πέτσας επισημαίνοντας ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι να πέσουν οι τόνοι σήμερα, Πέμπτη, ενώ συμπλήρωσε πως θα σχηματιστούν δικογραφίες για όσους συμμετείχαν στα ακραία επεισόδια.

"Η εικόνα των ΜΑΤ δεν βοηθά", υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ωστόσο "το θέμα είναι να προχωρήσει στο σχέδιο της κυβέρνηση, από τη στιγμή που τόσο καιρό δεν υπήρξε εναλλακτική λύση".

"Είχαμε συμφωνήσει με τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους να επιταχύνουμε τις διαδικασίες", είπε ο κ. Πέτσας σχετικά με την αποσυμφόρηση των νησιών.

Στη συνέχεια, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι όσοι μετανάστες δεν παίρνουν άσυλο θα επιστρέφουν. "Έχουμε αυξήσει τις επιστροφές, αλλά ακόμα δεν έχουν φτάσει στον αριθμό που θέλουμε" συμπλήρωσε.

Η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να επιταχυνθεί η κατασκευή των κλειστών δομών για να γίνει η αποσυμφόρηση.

Είναι περίπου 93.000 αιτούντες άσυλο, εκ των οποίων 17.000 Σύροι και πάνω από 30.000 Αφγανοί, όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

"Ξεκίνησε ως προσφυγικό έχει γίνει περισσότερο μεταναστευτικό" σχολίασε και προσέθεσε ότι "οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι προς όφελος τους το σχέδιο της κυβέρνησης, διότι δεν είναι βιώσιμη λύση να μείνουν τα πράγματα στην κατάσταση που είναι".
https://www.news247.gr/
 
Top