Ντου στο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας του ΑΠΘ στη Θέρμη πραγματοποίησαν μέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης. Τα μέλη της αναρχικής ομάδας έβαλαν στον στόχο τους το ΚΕΔΕΚ, καθώς όπως αναφέρουν σε κείμενό τους, αποκορύφωμα ήταν η δημιουργία του μη επανδρωμένου αεροχήματος (drone) RX-3 το οποίο δημιούργησε η ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

«Ενδιαφέρον πρόλαβαν ήδη να εκφράσουν το πολεμικό ναυτικό, αλλά και οι ένοπλες δυνάμεις» αναφέρεται στο κείμενο και προστίθεται: «Τα προγράμματα του ΚΕΔΕΚ είναι 100% χρηματοδοτούμενα από επιχειρηματίες και επιχειρηματικούς ομίλους που στόχο φυσικά δεν έχουν τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της κοινωνικής πλειοψηφίας, αλλά την ικανοποίηση των ιδιωτικών τους συμφερόντων.
“Για να μη γίνεται οποιαδήποτε παρανόηση, τα συγκεκριμένα drones δεν αποτελούν τα καθημερινά “τηλεκατευθεινόμενα αεροπλανάκια” που αγοράζουμε από τα καταστήματα. Είναι στην ουσία σαν μικρά “αεροπλάνα”, σταθερής πτέρυγας όπως ονομάζονται, που έχουν έναν κινητήρα και όλη τη διαμόρφωση ενός αεροσκάφους, απλά λέγονται Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα. Όσο και να θέλουν να μας παραπλανούν, ξέρουμε καλά ποια είναι η πραγματική αλήθεια γύρω από τα drones.
“Πρόκειται για μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, που για άλλη μια φορά βρέθηκε σε πρώτο πλάνο στην επικαιρότητα παγκοσμίως, όταν προ ημερών Μη Επανδρωμένα Οχήματα (UAV) πέτυχαν τον στόχο τους και κατέστρεψαν εγκαταστάσεις παραγωγής και κατεργασίας πετρελαίου της Saudi Aramco στο Abqaiq και στο Khurais της Σαουδικής Αραβίας».
Πηγή: voria.gr
 
Top