Η «επιτομή της πολυτέλειας» το διάσημο ξενοδοχείο πουλήθηκε σε ιδιώτες επενδυτές απο το Κατάρ. Έληξε τελικά η διαμάχη των δισεκατομμυριούχων αδελφών Barclay.

Κάτι λιγότερο από 800 εκατ. στερλίνες ή 997 εκατ. δολ. πουλήθηκε το ξενοδοχείο Ritz του Λονδίνου από τους δισεκατομμυριούχους αδελφούς Barclay.

Η νομική φίρμα Macfarlanes αναφέρει σε ανακοίνωση ότι συμβούλευσε έναν από τους ιδιώτες επενδυτές από το Κατάρ για την απόκτηση του εμβληματικού ξενοδοχείου που πρωτο-άνοιξε τις πόρτες του στο Μέιφερ του Λονδίνου το 1906.

Το Ritz βρέθηκε στο επίκεντρο μιας διαμάχης μεταξύ των αδελφών – κληρονόμων David και Frederick Barclay.Η διαμάχη έγινε γνωστή δημοσίως τον περασμένο μήνα όταν αποκαλύφθηκε σε δικαστήριο ότι ο Frederick είχε ηχογραφηθεί μυστικά από έναν ανιψιό του στο ξενοδοχείο.Ο Frederick Barclay είχε πει ότι έχει δεχθεί ανταγωνιστικές προσφορές που ξεπερνούσαν το 1 δισ. στερλίνες και είχε απειλήσει να προσφύγει στη δικαιοσύνη αν η πώληση γινόταν σε χαμηλότερο τίμημα.

Το Ritz πωλείται μαζί με μια γειτονική ιδιοκτησία που επιτρέπει τη δυνατότητα επέκτασης.

Η διαδικασία πώλησης άρχισε πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να πάνε επιτόπου να δουν το ακίνητο πριν επιβληθούν ταξιδιωτικοί περιορισμοί.  πηγή
 
Top