Με το κιάλι θα βλέπουν πλέον οι παριανοί τους Ιταλούς τουρίστες. Τα ίδια και στα νησιά του Ιουνίου που ήταν ο αγαπημένος προορισμός των Ιταλών. Στο μεταξύ πάνω από 200.000 εργαζόμενοι στον
τουρισμό θα μείνουν χωρίς δουλειά:

Tον Μάιο του 2019 απασχολούνται στα ελληνικά ξενοδοχεία 163.992 εργαζόμενοι, ενώ τον Αύγουστο 186.575.

Η απασχόληση στα ελληνικά ξενοδοχεία αυξήθηκε κατά 4,2% το Μάιο και κατά 1,3% τον Αύγουστο του 2019 σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2018, ενώ το 2019, συνολικά από τα ξενοδοχεία ζητήθηκαν 21.821 θέσεις εργασίας, από τις οποίες καλύφθηκαν οι 15.852 (73%).
“Με την αναπόφευκτη κυβερνητική απόφαση για την αναστολή εργασιών και στα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας, επισφραγίζεται το γεγονός πως ο ελληνικός τουρισμός βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση χωρίς προηγούμενο και τα ελληνικά ξενοδοχεία βρίσκονται σε αχαρτογράφητα νερά.

Εν αναμονή των ειδικών κυβερνητικών μέτρων για τον τουρισμό, στο πλαίσιο της στήριξης όλων των κλάδων, οι Έλληνες ξενοδόχοι είμαστε έτοιμοι, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, να πρωταγωνιστήσουμε και πάλι στην ανάταξη της οικονομίας, όπως κάναμε και κατά τη διάρκεια της κρίσης, στηρίζοντας την κοινωνία” ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός.


Από τις κρατήσεις, οι περισσότερες εξ αυτών και έως τους μήνες Μάιο και Ιούνιο ακυρώθηκαν ήδη από τα μέσα ή τα τέλη Φεβρουαρίου. Ελάχιστες κρατήσεις έχουν μεταφερθεί σε ένα άγνωστο και αόριστο μέλλον και όλες οι διαδικασίες πωλήσεων έχουν παγώσει σε βάθος χρόνου.

Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα ξενοδοχεία ήταν σωστή μια και όπως απεκάλυψε το Κουρδιστό Πορτοκάλι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα στο συγκρότημα ΝΑΥΣΙΚΑ του Αστέρα Βουλιαγμένης σήμανε συναγερμός όταν εντοπίστηκε ξένος πελάτες θετικός στον coronavirus. 


Mε απόφασή της η διοίκηση του ξενοδοχείου έδωσε εντολή σε δύο υπαλλήλους που είχαν έλθει σε επαφή μαζί του να μείνουν σπίτια τους σε καραντίνα.  
 
Top