Το δέκατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊο SARS-CoV-2 στη χώρα μας είναι πλέον γεγονός. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας, πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τη σύζυγο του ένατου κρούσματος, ενός 66χρονου συνταξιούχου εκπαιδευτικού, η οποία διακομίστηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί 11 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Εν τω μεταξύ η κατάσταση της υγείας του 66χρονου που νοσηλεύεται με πνευμονία σε μονάδα αρνητικής πίεσης είναι σοβαρή αλλά ελεγχόμενη. Όπως έγινε γνωστό, ο άνδρας δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κο Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Σε ετοιμότητα η οφθαλμολογική κλινική στο Ρίο

Η οφθαλμολογική κλινική στο Ρίο (24 κλίνες), στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, διαμορφώνεται έτσι ώστε να νοσηλεύσει τυχόν περιστατικά. Σημειώνεται ότι δεν είχε νοσηλευόμενους οφθαλμολογικούς ασθενείς.

Όσον αφορά τις εφημερίες, σήμερα και την Κυριακή εφημερεύει όπως ήταν προγραμματισμένο το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και το Σάββατο το Ρίο. Η μόνη αλλαγή είναι η εφημερία της Παρασκευής, οπότε και θα εφημερεύει ο Άγιος Ανδρέας αντί για το Ρίο.

Σε καραντίνα η Α' Παθολογική


Την ίδια ώρα σε καραντίνα έχει ήδη μπει η Α' Παθολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, καθώς ο 66χρονος νοσηλεύτηκε στην κλινική, πριν διαγνωστεί με κορονοϊό. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tempo24.news τουλάχιστον 20 άτομα από την κλινική (γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό) έμειναν στα σπίτια τους ενώ είναι ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησής τους προκειμένου να ελεγχθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό. Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι απολυμαίνονται όλοι οι χώροι απ' όπου πέρασε ο 66χρονος κατά τη διάρκεια των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε.

Κορονοϊός: Σταματούν οι εφημερίες στο νοσοκομείο Αμαλιάδας - Σε καραντίνα οι γιατροί

Σταματούν οι εφημερίες της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Αμαλιάδας, όπου είχε διακομιστεί αρχικά το ένατο κρούσμα κορονoϊού, όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, Χρήστος Χριστόπουλος.

Σύμφωνα με τον διοικητή, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται, το προσωπικό έχει μπει σε καραντίνα με απόφαση του κλιμακίου του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στην Αμαλιάδα.

Ωε εκ τούτου, όπως είπε ο διοικητής, τα άκρως επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Όσον αφορά στη διαχείριση του ένατου κρούσματος κορονoϊού, ο Χρήστος Χριστόπουλος είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, ότι ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ για αυτές τις περιπτώσεις

Ελέγχονται όλοι οι συνταξιδιώτες του ένατου ασθενή - Έκαναν εκδρομή στο Σινά 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ, των ατόμων που βρίσκονταν μαζί με τον 66χρονο στην εκδρομή από τις 19 έως τις 27 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας tempo24,news ανάμεσα στους συνταξιδιώτες του 66χρονου είναι και εκπαιδευτικός ο οποίος μετά την επιστροφή του από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, πήγε στο σχολείο στο οποίο εργάζεται.

Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε από τον ΕΟΔΥ και ο παπά Γιώργης για να εξεταστεί, καθώς όπως είπε στους δημοσιογράφους, παρουσιάζει δέκατα και λίγο βήχα.
 
Top