Του Μηνά Τσαμοπουλου
Μειωμένη έως και 82,4% είναι η επιβατική κίνηση 16-22 Μαρτίου σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας θέλοντας να στηρίξει το αίτημά του για οικονομική ενίσχυση των ακτοπλοϊκό επιχειρήσεων από την κυβέρνηση μέσω της λήψης των αναγκαίων μέτρων.
Η μεγαλύτερη μείωση παρουσιάζεται στις Κυκλάδες τόσο από Πειραιά όσο και από Ραφήνα και αγγίζει το 82,46%. Ακολουθούν από τα βασικά-κύρια δρομολόγια, οι γραμμές της Κρήτης σε ποσοστό 75,85%, του Βορείου Αιγαίου με 72,46%.

Το χρονικό διάστημα 16-22 Μαρτίου το 2019 ταξίδεψαν 137.400 επιβάτες και το 2020 μόλις 31.150 ποσοστό μείωσης 77,33%.


Στο πλαίσιο αυτό, η ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ενημέρωσε σήμερα το επενδυτικό κοινό ότι παρακολουθεί στενά τη διαμορφούμενη κατάσταση λόγω της εξάπλωσης του Covid-19 και καταβάλλει με συνέπεια και υπευθυνότητα κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των επιβατών, των συνεργατών και των εργαζομένων του Ομίλου Attica, καθώς και για τη διασφάλιση της εφοδιαστικής αλυσίδας από και προς Ιταλία, αλλά και στα Ελληνικά νησιά.


«Η Εταιρεία παρακολουθεί και συμμορφώνεται με το σύνολο των αποφάσεων των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Αρχών για την προάσπιση της δημόσιας υγείας με ταυτόχρονη διασφάλιση της εφοδιαστικής αλυσίδας, όπως αυτές διαμορφώνονται καθημερινά. Οι κυβερνητικές αποφάσεις για απαγόρευση της επιβατικής κίνησης στις γραμμές Αδριατικής και περιορισμό της στις γραμμές εσωτερικού, αναμένεται να έχουν επίδραση στο μεταφορικό έργο και στην οικονομική κατάσταση της Εταιρείας, το εύρος της οποίας δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί επί του παρόντος και θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη και διάρκεια της πανδημίας, καθώς και από τη χρονική διάρκεια ισχύος των κυβερνητικών μέτρων και τυχόν περαιτέρω μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπισή της».   

 
Top