Τώρα είναι η ώρα για αγορές χρυσού, σύμφωνα με έναν από τους κορυφαίους διαχειριστές πλούτου, που εφιστά την προσοχή στις
προοπτικές του πολύτιμου μετάλλου μετά τις απώλειες που σημείωσε τις τελευταίες εβδομάδες έναντι του δολαρίου, εξαιτίας της αναταραχής στις αγορές λόγω κορωνοϊού.

«Αν σκεφτόμουν τι θα αγόραζα εδώ και τώρα, θα ήταν χρυσός», αναφέρει ο Wayne Gordon, επικεφαλής του τμήματος εμπορευμάτων και συναλλάγματος της UBS.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα σημειωθεί άνοδος των τιμών τους επόμενους τρεις με έξι μήνες.

Ο χρυσός αναμένεται να σημειώσει δεύτερη εβδομάδα απωλειών για πρώτη φορά από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με το δολάριο να κάνει ρεκόρ. Η πτώση του πάντως μετριάστηκε σήμερα καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, την εξάπλωση της νόσου και την χαλαρότερη νομισματική πολιτική.

Ο χρυσός έδωσε ό,τι χρειάζονται κάθε φορά οι επενδυτές εν καιρώ κρίσης: είσπραξη μετρητών όταν απαιτείται ρευστότητα, αναφέρει ο Peter Grosskopf, διευθύνων σύμβουλος της Sprott Inc., σχλολιάζοντας στις πρόσφατες κινήσεις του μετάλλου.

Είναι ένα από τα πρώτα περιουσιακά στοιχεία προς ρευστοποίηση όταν μειώνεται η μόχλευση και οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές που δεν υπόκεινται σε πιέσεις περιθωρίου θα ανταμείβονται αν κατέχουν χρυσό αυτή τη στιγμή, αναφέρει ο ίδιος

Νωρίτερα ο χρυσός σημείωσε άνοδο 2,3% στα 1.505,21 δολ/ουγγιά στο Λονδίνο. Σε επίπεδο εβδομάδας έχει χάσει 1,6% ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε χάσει 8,6% – σημειώνοντας τη μεγαλύτερη απώλεια από το 1983.  


 
Top