Ο κορονοϊός συνεχίζει την εξάπλωσή του και το Βατικανό επιβεβαίωσε ήδη το πρώτο κρούσμα στο έδαφος του. Και αυτό λίγες μέρες μετά από την ανοιχτή λειτουργία που είχε γίνει στην Αγία Έδρα και το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Την είδηση πως ο κορονοϊός έφτασε στο Βατικανό και η Αγία Έδρα έχει το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι.

Ο ασθενής, άγνωστο ποιος είναι, διαγνώστηκε χθες, Πέμπτη.

Μετά το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο Βατικανό, τα εξωτερικά ιατρεία των κλινικών του κρατιδίου έκλεισαν για απολύμανση, ωστόσο θα συνεχίσουν να δέχονται επείγοντα περιστατικά.

Ο Μπρούνι διευκρίνισε ότι για το κρούσμα ενημερώθηκαν οι ιταλικές υγειονομικές αρχές.

Την περασμένη εβδομάδα είχε δημιουργηθεί ανησυχία για την υγεία του Πάπα Φραγκίσκου, καθώς ο Ποντίφικας ακύρωσε προγραμματισμένες συναντήσεις του. Δεδομένου ότι ο κορονοϊός σαρώνει στην Ιταλία, κάνοντάς την τη σημαντικότερη εστία της επιδημίας μετά την Κίνα, ο Πάπας υποβλήθηκε σε τεστ για κορονοϊό, το οποίο βγήκε αρνητικό.


Γιατροί και νοσοκόμοι σε απομόνωση

Σε απομόνωση βρίσκονται 30 γιατροί και νοσοκόμοι και άλλοι τόσοι ασθενείς στο νοσοκομείο Μολινέτε του Τορίνο, καθώς ένα ζευγάρι 70χρονων είχε μπει στο νοσοκομείο με διάγνωση απλής γρίπης, ενώ επρόκειτο για κοροναϊό!

Το ζευγάρι δεν πληροφόρησε τους γιατρούς ότι πρόσφατα είχε συναντήσει τον γιό του, που εργάζεται στην πόλη Λόντι της Λομβαρδίας, δίπλα στη “κόκκινη ζώνη” που βρίσκεται σε καραντίνα.

Ο 70χρονος άνδρας παρουσιάζει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Υπάρχει γενικότερη ανησυχία, διότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Τορίνο, με μεγάλο αριθμό ασθενών. Κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πιθανό να ληφθούν επιπλέον μέτρα προφύλαξης.
Καραντίνα στη Νάπολη

Εννέα μέλη πληρώματος πλοίου που βρισκόταν υπό επισκευή έχουν τεθεί σε απομόνωση στο λιμάνι της Νάπολης, καθώς επαφή με 40χρονο επιβάτη θετικό στον κοροναϊό, ο οποίος αποβιβάσθηκε σε λιμάνι της Τυνησίας.

Πρόκειται για το πλοίο Gnv Majestic και η πλοιοκτήτρια εταιρία έκανε γνωστό ότι μέχρι αυτή την στιγμή, στην Νάπολη, δεν έχουν διαγνωσθεί κρούσματα του ιού. Ωστόσο τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι μέρος του πληρώματος έχει παρουσιάσει ύποπτα συμπτώματα.


 
Top