Η ιταλική Γιουβέντους, η ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο σταρ Κριστιάνο Ρόναλντο, κατέληξε σε συμφωνία με τους παίκτες και τον προπονητή
Μαουρίτσιο Σαρι για τη μείωση των απολαβών τους καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει οδηγήσει το ιταλικό πρωτάθλημα Serie A και άλλα πρωταθλήματα να σταματήσουν τα παιχνίδια.

Η ποδοσφαιρική ομάδα, ιδιοκτησίας της οικογένειας Ανιέλι, θα μειώσει τις απολαβές των παικτών έως του ποσού που αντιστοιχεί στους μηνιαίους μισθούς του Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας αργά το Σάββατο. Εκπρόσωπος της Γιουβέντους επιβεβαίωσε ότι το μέτρο ισχύει για τον Ρονάλντο και όλους τους παίκτες της ομάδας.

Η Γιουβέντους θα εξοικονομήσει περίπου 90 εκατ. ευρώ (100 εκατ. δολάρια) για το οικονομικό έτος 2019-2020. Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες, πρόσθεσε η εταιρεία.
Η οικογένεια Ανιέλι, που έχει στην κατοχή της την Γιουβέντους για περισσότερα από 90 χρόνια, ελέγχει επίσης τη Ferrari N.V. και τη Fiat Chrysler Automobiles N.V. Η μητρική εταιρεία Exor NV έχει στην κατοχή της το 64% της Γιουβέντους. Ο Αντρέα Ανιέλι, ξάδελφος του CEO της Exor Τζον Ελκαν, είναι πρόεδρος της Γιουβέντους από το 2010.

Οι θανάτοι από τον κορωνοϊό στην Ιταλία ξεπέρασαν τις 10.000 το Σάββατο και ενώ η εξάπλωσή του παρέμεινε σχετικά σταθερή.

Η πιο σκληρά πληττόμενη χώρα στην Ευρώπη κατέγραψε 889 νέους θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές. Τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 5.974, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα να φθάσει τους 92.472.  

 
Top