Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τη χώρα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εξαιτίας των εξελίξεων για την πανδημία του
κορωνοϊού.
Όπως τονίζει ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου, Σάββας Περδίος, στις 21 Μαρτίου κλείνουν τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα του νησιού.

Αυτό σημαίνει ότι υπήκοοι τρίτων χωρών που επιθυμούν να επαναπατρισθούν, πρέπει να το υλοποιήσουν ως τις 21/3. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθέσιμη πτήση προς την χώρα τους, καλούνται να επικοινωνήσουν με την Πρεσβεία/Προξενείο της χώρας τους στην Κύπρο.

Εν συνεχεία, τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα της Κύπρου θα παραμείνουν κλειστά ως και τις 30 Απριλίου.

Σήμερα έγιναν γνωστά άλλα τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να φθάνει στα 49, εκ των οποίων τα 27 ήταν επαφές.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, τπρόκειται για δύο άτομα που είχαν επαφή με κρούσμα που είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες, καθώς κι ένα άτομο που είχε επιστρέψει από το Βέλγιο, παρέμεινε σε κατ’ οίκον περιορισμό κι επικοινώνησε με τις αρμόδιες αρχές όταν παρουσίασε συμπτωματολογία.   


 
Top