Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου εξέδωσε νέο διάταγμα με το οποίο καθορίζεις ανώτερες τιμές πώλησης στα καθαριστικά και αντισηπτικά,
ενώ με το ίδιο διάταγμα αναστέλλει τη λειτουργία των συνεργείων αυτοκινήτων.

Το Υπουργείο Υγείας λίγο αργότερα ενημέρωσε ότι, σε συνέχεια χθεσινού Διατάγματος που εξέδωσε ο Υπουργός Υγείας, ακυρώνεται η πρόνοια για αναστολή της λειτουργίας των συνεργείων αυτοκινήτων. Νέο Διάταγμα θα εκδοθεί εντός της ημέρας.

Ως εκ τούτου, τα συνεργεία αυτοκινήτων μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους.

Το διάταγμα τέθηκε σε ισχύ σήμερα το πρωί 18η Μαρτίου 2020 η ώρα 6.00 π.μ. και θα ισχύει μέχρι τα μεσάνυχτα της 30ης Απριλίου 2020.

Εξάλλου, με το ίδιο διάταγμα επιβάλλεται απαγόρευση στα επισκεπτήρια σε ασθενείς σε όλα τα ιδιωτικά και κρατικά νοσηλευτήρια.

Στο διάταγμα αναφέρεται ότι επιτρέπεται συνέχιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης με υπηρεσίας ταχείας εξυπηρέτησης από το παράθυρο (drive-through).

SPONSORED CONTENT
What will be the new face of European agriculture in the coming years?
As Europe’s climate gets warmer and seasons are shifting, agriculture needs to adapt: climate data might be part of the answer. #ClimateNow
Ad By Copernicus

Επίσης απαγορεύεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων από καντίνες σε χώρους εργασίας,


Αναλυτικά οι τιμές όπως αναφέρονται στο διάταγμα είναι:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με την έκδοση Βεβαιώσεων για σκοπούς εισόδου


Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνει ότι προς εξυπηρέτηση προσώπων που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις που ορίζει η παράγραφος 2α.i και 2α.ii του περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID - 19) Διατάγματος (Αρ. 5) του 2020 που εξέδωσε ο Υπουργός Υγείας στις 17/3/2020, οι Διπλωματικές Αποστολές της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εξωτερικό δέχονται αιτήματα για έκδοση της απαιτούμενης, για είσοδο στη Δημοκρατία Βεβαίωσης, μέχρι και τη 12η μεσημβρινή (ώρα Κύπρου) την Παρασκευή, 20 Μαρτίου, με βάση τις πιο κάτω διαδικασίες:

α) Σε πρόσωπα που έχουν μεταβεί σε χώρες του εξωτερικού για ιατρικούς λόγους

Η αρμόδια Διπλωματική Αποστολή της Κυπριακής Δημοκρατίας θα εκδίδει Βεβαίωση σε πρόσωπα που υποβάλλουν ως αποδεικτικά στοιχεία, ιατρικό πιστοποιητικό/δικαιολογητικό από Κέντρο στο οποίο έτυχαν ιατρικής νοσηλείας/περίθαλψης. Βεβαίωση θα εκδίδεται και σε πρόσωπα που τους συνόδευαν κατά την αναχώρησή τους από την Κύπρο ή/ και κατά τη διάρκεια της νοσηλείας/περίθαλψης τους στο εξωτερικό.

β) Σε πρόσωπα που ευρίσκονται στο εξωτερικό για ολιγοήμερη παραμονή, για επαγγελματικούς ή υπηρεσιακούς λόγους

Η αρμόδια Διπλωματική Αποστολή της Κυπριακής Δημοκρατίας θα παραχωρεί Βεβαίωση, αντίστοιχα, σε πρόσωπα:

- που βρέθηκαν για ολιγοήμερη παραμονή στο εξωτερικό και κατέχουν σε επιβεβαίωση αυτού, κάρτα επιβίβασης ή εισιτήριο αναχώρησης από την Κύπρο,

- που ήταν στο εξωτερικό για επαγγελματικούς ή υπηρεσιακούς λόγους, κατόπιν βεβαίωσης την οποία θα προσκομίζουν από τον εργοδότη τους, ή/και της κάρτας επιβίβασης, εισιτηρίου αναχώρησής τους από την Κύπρο.

Οι Βεβαιώσεις θα εκδίδονται ατελώς. Ενθαρρύνεται η υποβολή των αποδεικτικών στοιχείων στην αρμόδια Διπλωματική Αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ και οι Βεβαιώσεις που θα εκδίδονται μπορούν να αποστέλλονται στους δικαιούχους με τον ίδιο τρόπο.

Για σκοπούς διευκόλυνσης του κοινού ακολουθεί κατάλογος με τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των Διπλωματικών Αποστολών της Δημοκρατίας στο εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες, διευκρινίσεις ή για αναφορά προβλημάτων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών, στον αριθμό +357 22 801000.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ


Άδειο το Εμπορικό Κέντρο της Πάφου υπό το φόβο της εξάπλωσης του κορωνοϊού
Άδειασε το εμπορικό κέντρο της Πάφου υπό το φόβο της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Στο σύνολο τους σχεδόν τα καταστήματα παρέμειναν χτες κλειστά,ελάχιστα είχαν ανοίξει, ενώ κανένας επισκέπτης δεν κυκλοφορούσε στο εμπορικό κέντρο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Πάφου Φύτος Θρασυβούλου, ανέφερε πως τα μέλη του Συνδέσμου του αντιλαμβάνονται πλήρως ότι πάνω απ’ όλα προέχει η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και γι αυτό συμμορφώνονται και θα συνεχίσουν να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Εξάλλου , ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως οι πλείστες των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών έχουν κλείσει και σταματήσει δραστηριότητες στην Επαρχία Πάφου, σημειώνοντας πως χρειάζεται απ’ όλους ψυχραιμία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τα οποία δημιουργούνται.

Επιπρόσθετα ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως υπάρχει ανάγκη να ενώσουν δυνάμεις όλοι, όπως εργοδότες, επιχειρηματίες, επαγγελματίες με τους εργοδοτούμενους, ώστε να μπορέσουν να υποστηρίξουν τους εργοδοτούμενους σε αυτή την δύσκολη περίοδο, αλλά ταυτόχρονα και οι επιχειρήσεις να μπορούν να επιβιώσουν.  
 
Top