Οι αστέρες της Άρσεναλ, σε εσωτερική ψηφοφορία τους τη Δευτέρα το απόγευμα, απέρριψαν την πρόταση της διοίκησης για περικοπή των αποδοχών τους κατά 12,5%
κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.
Αυτό που ζητήθηκε από τους παίκτες ήταν να σκεφτούν να μειώσουν τους μισθούς τους τους επόμενους 12 μήνες μετά την αναστολή των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων λόγω της κρίσης του κοροναϊού. Βασικός όρος της πρότασης ήταν ότι σε περίπτωση ανανέωσης των συμβάσεων, οι τυχόν παρακρατηθέντες μισθούς να προστίθενται σαν πριμ πέραν των καινούργιων απολαβών.

Όπως τονίστηκε από τη διοίκηση, η Άρσεναλ προσφέρθηκε επίσης να αποδώσει σε κάθε ποδοσφαιριστή που θα αποδεχθεί τη μείωση και στη συνέχεια θα πωληθεί από τον σύλλογο, όλο το ποσό της μείωσης του 12,5%.


Όμως οι συγκεκριμένοι όροι απορρίφθηκαν ομόφωνα από τους παίκτες, καθώς αυτοί θεωρούν πως η μεταγραφική αγορά τους επόμενους μήνες θα είναι πάρα πολύ περιορισμένη και φοβούνται τις μακροπρόθεσμες οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Για να «περάσει» η πρόταση της διοίκησης, χρειαζόταν τα 3/4 των ψήφων της πρώτης ομάδας, ωστόσο δεν κατάφερε ούτε να... πλησιάσει το συγκεκριμένο νούμερο, μολονότι υπήρξαν κι ορισμένοι παίκτες που ψήφισαν υπέρ των μειώσεων.

Η Άρσεναλ φιλοδοξούσε να μειώσει το κόστος των μισθών των ποδοσφαιριστών κατά περίπου 25 εκατ. λίρες (28,7 εκατ. ευρώ), σε ένα μπάτζετ που φτάνει σε ετήσια βάση τα 230 εκατ. λίρες (263,7 εκατ. ευρώ). 

Οι ποδοσφαιριστές των "κανονιέρηδων" ωστόσο, πειθάρχησαν στη «σκληρή» γραμμή του Συνδέσμου Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (PFA) να μην αποδέχεται κανείς ποδοσφαιριστές μειώσεις στις αποδοχές του, παρά μόνο καθυστερήσεις καταβολής των προβλεπόμενων ποσών.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής οι μοναδικές ομάδες της Premier League, που έχουν φτάσει σε συμφωνία με τους παίκτες για μικρές καθυστερήσεις τις πληρωμές είναι οι Γουέστ Χαμ και η Σαουθάμπτον να είναι η μοναδική που έχει «περάσει» και μειώσεις στους μισθούς, ύψους 10%.  
 
Top