Μάλλον χαμηλά -περίπου στα 540 δισ. ευρώ αντί 700 δισ. και άνω, όπως αρχικά συζητείτο- μπαίνει τελικά ο πήχης των προσδοκιών για συμφωνία χωρίς ευρωομόλογο, στο
Eurogroup που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 5μμ ώρα Ελλάδος, μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Εισαγωγικά» σχόλια περί του μεγαλύτερου πακέτου στην ιστορία για την προστασία των πληγέντων κλπ, παρουσίασε το «ευρωπαϊκό σχέδιο για να βοηθήσουμε στην προστασία των πιο πληγέντων και να διασφαλίσουμε ότι η ενιαία αγορά θα βγει από την κρίση», σε τρεις άξονες:

– Ένα δίχτυ ασφαλείας για τις χώρες όπως το Ταμείο Διάσωσης, ο ΕΜΣ/ESM, προτείνει, με προληπτικά πιστωτικά κονδύλια ύψους έως 240 δισεκατομμυρίων, προκειμένου διασφαλιστεί ότι όλες οι χώρες θα διαθέτουν επαρκείς πόρους για να ανταποκριθούν –όπως τόνισε ο Πρόεδρος Σεντένο.

– Ενα δίχτυ ασφαλείας για τους εργαζόμενους, που πρότεινε η Κομισιόν με πρόγραμμα 100 δισεκατομμυρίων για τη χρηματοδότηση μέτρων προστασίας της απασχόλησης.


– Ένα δίχτυ ασφαλείας για τις επιχειρήσεις, που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με εγγυήσεις ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη των επιχειρήσεων, ιδίως των μΜΕ.
πηγή
 
Top