Ακόμη 3 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας το σύνολο των θανόντων από κορωνοϊό στην Ελλάδα, στους
86, σύμφωνα με την ενημέρωση που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Σωτήρης Τσιόδρας.

Επίσης 71 νέα κρούσματα καταγράφησαν το τελευταίο 24ώρο, ανεβάζοντας το σύνολο των προσβληθέντων σε όλη τη χώρα στους 1.955, με το 57% εξ αυτών να είναι άνδρες.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, 518 κρούσματα είναι σχετιζόμενα με ταξίδια από το εξωτερικό και 734 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ βρίσκονται 79 ασθενείς με μέσο όρο ηλικίας τα 69 έτη, εκ των οποίων το 16 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι η επιτροπή ενέκρινε κριτήρια επιλογής για τα τεστ αντισωμάτων και συζήτησε το θέμα της χρήσης μάσκας. Πρόσθεσε ότι ενημερώθηκε αναλυτικά και συμφώνησε με το ECDC ότι ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα ενδεχομένως να μπορούσαν να υπάρξουν οφέλη από τη χρήση μάσκας και ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τη λήψη ενός τέτοιου μέτρου, ανάλογα με την πορεία της επιδημίας.

Όπως τόνισε όμως, συζητήθηκε και η πιθανή αύξηση του κινδύνου μόλυνσης από τη μάσκα, καταλήγοντας ότι στην παρούσα φάση δεν συστήνεται η γενικευμένη χρήση μάσκας.

πηγη
 
Top