Πλέον το ζήτημα του Κορονοϊού έχει μπει για τα καλά σε κάθε σπίτι παγκοσμίως. Ποιά η σχέση του ωστόσο με τους σκύλους; Η αλλαγή της ρουτίνας μας, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στους τετράποδους φίλους μας ; Αυτά είναι μερικά από τα θέματα που μας απασχολούν και θα τα αναλύσουμε παρακάτω.


 Αρχικά ας κάνουμε σαφές πως σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο ,δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη πως ένας σκύλος μπορεί να μας μεταδώσει τον ιό του Κορονοϊού ή και το αντίστροφο. 


Διαφορετικό είδος του ιού αυτού ,αντιμετωπίζουν οι σκύλοι και οι γάτες και διαφορετικό οι άνθρωποι ,συνεπώς δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ τους


Αυτό που χρήζει άμεσα της προσοχής μας , τις μέρες αυτές ,είναι το γεγονός πως καλό είναι να μην αφήνουμε να χαϊδέψει κάποιος άλλος “τρίτος” τον σκύλο μας ,στις βόλτες που κάνουμε. 


Άν κάποιο άτομο ,την ώρα που έχουμε βγει βόλτα θελήσει να προσεγγίζει τον σκύλο μας ,με ευγενικό τρόπο τον αποτρέπουμε. 


Η αποτροπή αυτή γίνεται ,καθώς αν το άτομο που θα ακουμπήσει τον σκύλος μας είναι φορέας του ιού και ύστερα ακουμπήσουμε και εμείς τον σκύλο μας στο σημείο αυτό ,αυτόματα ,ειδικά αν ασυναίσθητα αγγίξουμε και το πρόσωπό μας , ο ιός μεταφέρεται και σε εμάς. 


Συνεπώς πέρα από την δική μας υγιεινή ,φροντίζουμε και του σκύλου μας.

  
Άλλο ένα θέμα που χρειάζεται να προσέξουμε ,είναι η ποσότητα και η ποιότητα των φορών που βγαίνουμε βόλτα με κάποιον σκύλο. 

Εξαιτίας του περιορισμού των εργασιών ,της εργασίας από το σπίτι και γενικά των νέων μέτρων που μας έχουν επιβληθεί ,έχει δημιουργηθεί περισσότερος ελεύθερος χρόνος. 


Αυξάνοντας λοιπόν τις βόλτες του σκύλου μας και αυξάνοντας και την απόσταση κάθε φορά ,αλλάζει και η διάθεση του σκύλου καθώς γίνεται πιο δραστήριος. 


Πράγματι είναι ότι καλύτερο αυτό. Το πρόβλημα ωστόσο που καραδοκεί ,είναι πως όταν επιστρέψουμε στην “κανονικότητα” ,θα μειωθεί ο ελεύθερος χρόνος μας ,άρα και οι βόλτες του σκύλου. 


Έτσι λοιπόν θα έχουμε έναν σκύλο ,ο οποίος λόγω του ότι θα έχει συνηθίσει να βγαίνει παραπάνω , να βγάζει μία νευρικότητα και να κάνει ζημιές στο σπίτι. 


Οπότε όσο μπορούμε απολαμβάνουμε τον ελεύθερο χρόνο με τον σκύλο μας ,χωρίς να υπερβαίνουμε κατά πολύ το μέτρο για τους περιπάτους μας.


Κλείνοντας ,τηρώντας τα μέτρα της προσωπικής μας υγιεινής ,ας μην ξεχάσουμε να φροντίζουμε και να ταϊζουμε όσο μπορούμε και τα αδέσποτα στους δρόμους. 


Θετική σκέψη ,αλληλεγγύη ,υπομονή και καλή δύναμη σε όλους και όλες! 


Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Σκύλων

Δρουβιώτης Διονύσης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ
 
Top