Για τον σάλο που ξέσπασε για την παρουσία στην Αίγινα εν μέσω πανδημίας και καραντίνας μίλησε στον Realfm 97,8 o επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Την Πέμπτη που μας πέρασε, ήταν ημέρα Eurogroup και ήταν ξεκάθαρο ότι εκείνο το βράδυ θα μου επιτρέψετε την έκφραση, θα “πουλούσαν” το ευρωομόλογο, είχα ιερή υποχρέωση γνωρίζοντας ότι ο κ. Σταϊκούρας θα ήταν στην Ολομέλεια, πήρα το πλοίο της γραμμής με αυτοκίνητο μου, αφού είχα ρωτήσει και το προεδρείο της Βουλής, και πήγα στη Βουλή έχοντας και έναν έντονο διάλογο με τον υπουργό Οικονομικών, κατέβηκα στο γκαράζ, πήρα το αυτοκίνητο μου, γύρισα στον Πειραιά και στις 16.30 πήρα το πλοίο και γύρισα», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

«Προφανώς και σταμάτησα», απάντησε σε ερώτηση περί του ελέγχου στο λιμάνι της Αίγινας για να προσθέσει: «Βγαίνουμε από το πλοίο, έρχεται ο λιμενικός, κατεβάζω το παράθυρο και μου λέει: “Έχετε το Ε1;”. 

Του λέω ότι δεν έχω το Ε1, είμαι βουλευτής, άσκησα τα καθήκοντα μου, του έδειξα το εισιτήριο πως είχα κατέβει αυθημερόν στην Αθήνα και τη βουλευτική μου ταυτότητα. Και μου λέει “Αυτά δεν μετράνε” και του είπα:
 “Συγγνώμη μιλάτε σε πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, βεβαίως μετράνε, χαίρεται”».
Ακούστε το ηχητικό:
 
Top