Για πολλούς ανθρώπους, το να έχουν ένα πολυτελές αυτοκίνητο, τους δίνει το στάτους που οι ίδιοι θεωρούν ότι αξίζουν και τους επιτρέπει
να επιδεικνύουν το στυλ και τον πλούτο που προκαλεί τη ζήλια των υπολοίπων.
Υπάρχουν και οι άλλοι που θεωρούν ότι ένα πολυτελές αυτοκίνητο δεν φτάνει… Ετσι, αποκτούν ιδιωτικά τζετ και γιοτ για να δείξουν την ευημερία τους. Για όσους έχουν τη δυνατότητα πάντως να αποκτήσουν αυτά τα εναέρια ή πλωτά θαύματα, δεν αποτελούν τόσο απόδειξη πλούτου (καθώς έχουν τόσα πολλά που δεν χρειάζεται να αποδείξουν τίποτα), όσο αναγκαιότητα για την καθημερινότητά τους.Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τζετ και γιοτ πλούσιων και διάσημων ανθρώπων, όπως τα παροθυσιάζει το divorcepayday.com:

Τζον Τραβόλτα: Boeing 707, αξία $4,5 εκατ.
Η επιτυχημένη και πολυετής καριέρα του, του επέτρεψαν να κάνει μια επένδυση 50 εκατ. δολ. για την αγορά τεσσάρων αεροσκαφών. Προσφάτως πάντως, δώρισε το Boeing 707 στην Ιστορική Εταιρεία Αποκατάστασης Αεροσκαφών.

Μπόνο: Kingdom Come, αξία $22 εκατ.
Παρά τις πολλές φιλανθρωπίες του στις οποίες κατευθύνθηκε μεγάλο μέρος των εσόδων του, ο τραγουδιστής των U2 αγόρασε ένα γιοτ 198 ποδών αξίας 22 εκατ. δολ. που περισσότερο μοιάζει με ξενοδοχείο, παρά με πλεούμενο.Χάρισον Φορντ: Cessna 680 Sovereign, αξία $18 εκατ.

Αγάπησε τους αιθέρες από τότε που έπαιξε στο Star Wars και μάλιστα απέκτησε και δίπλωμα πιλότου. Εχει οκτώ ελικόπτερα και αεροσκάφη και συχνά συμμετέχει σε επιχειρήσεις διάσωσης. Εχει πάθει και μια σειρά ατυχημάτων και λόγω αυτού έχει πει πολλές φορές ότι θα κάνει διαθήκη και ασφάλεια ζωής.


Ρομάν Αμπραμοβιτς: Eclipse, αξία $400 εκατ.

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος αγόρασε αυτό το γιοτ το 2010 και τότε ήταν το μεγαλύτερο ιδιωτικό γιοτ στον κόσμο. Είναι μήκους 536 ποδών – δυο φορές το μέγεθος του γηπέδου τουStamford Bridge. Μπορεί να ταξιδέψει πάνω από 5.000 μίλια χωρίς ανεφοδιασμό και έχει εννέα διαφορετικά καταστρώματα. Εχει δύο ελικοδρόμια, γκαράζ και πισίνα, μπάρμπεκιου.


Σελίν Ντιόν: Bombardier Global Express, αξία $42 εκατ.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια είναι σίγουρα μια πολύ πλούσια γυναίκα, με τραπεζικό λογαριασμό που ζαλίζει. Εξού και φρόντισε να κάνει και μια πολύ υψηλή ιδιωτική ασφάλεια για το τζετ τβν 42 εκατ. δολαρίων.


Νίκολας Κέιτζ: Sarita, αξία $20 εκατ.

Ο Κέιτζ είναι ένας από τους πιο σπάταλους αστέρες του Χόλιγουντ. Εχει ξοδέψει πάνω από 80 εκατ. δολάρια για την αγορά τεσσάρων γιοτ που αξίζουν 20 εκατ. δολ. έκαστο. Το Sarita είναι το αγαπημένο του. Μπορεί να φιλοξενήσει 12 άτομα, έχει τρία καταστρώματα και υπηρεσίες πρώτης θέσης.
Μπραντ Πιτ: Supermarine Spitfire, αξία $3.3 εκατ.
Και ολοκληρώνουμε με έναν από τους «ωραίους» του Χόλιγουντ που έχει στην κατοχή του αυτό το βίντατζ αεροσκάφος εποχής Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το οποίο απέκτησε το 2013. Καθότι είναι παλιό, είναι και σχετικά επικίνδυνο. Λέγεται ότι ο Πιτ εμπνέυστηκε για την αγορά του μετά την ταινία Άδοξοι Μπάσταρδοι στην οποία πρωταγωνιστούσε και μιλούσε για τα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίοθυ Πολέμου.   

 
Top