Ήδη, η αστυνομία, που βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, έχει παρέμβει αυτεπάγγελτα για τον ιερέα που
κοινώνησε πιστούς στο Κουκάκι. 

Και σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος, ο ιερέας που παραβίασε την ΚΥΑ για το κλείσιμο των εκκλησιών, όταν εντοπιστεί θα συλληφθεί. Οι πληροφορίες λένε ότι ο ιερέας αυτή την ώρα αναζητείται.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα. Στη συνέχεια, ο τελευταίος επικοινώνησε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα και τον ενημέρωσε για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τόσο στο Κουκάκι όσο και στην Κέρκυρα.

Ο υπουργός ζήτησε από τον κ.Πλιώτα να ερευνηθούν από τους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς τα πραγματικά περιστατικά και εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους Εισαγγελείς, οι οποίοι θα επιτελέσουν πλήρως το καθήκον τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προσπαθούν μέσω του βίντεο να ταυτοποιήσουν τα πρόσωπα που βοήθησαν τον ιερέα στο Κουκάκι κατά τη θεία Κοινωνία. Εάν εντοπιστούν θα κινηθεί και για αυτούς η αυτόφωρη διαδικασία.  
 
Top