Μετά την γνωστοποίηση της άρσης χρημτοδότησης του ΠΟΥ, με απόφαση του προέδρου Ν.Τραμπ, ξεκίνησε πόλεμος μεταξύ της Δημοκρατίας και του
«παγκόσμιου καρτέλ της υγείας».

Συγκεκριμένα ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε μέσω ενός tweet που δημοσίευσε νωρίς το πρωί, την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει τη χρηματοδότηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

«Η διακοπή της χρηματοδότησης για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας κρίσης υγείας είναι τόσο επικίνδυνη όσο ακούγεται», δήλωσε ο Γκέιτς σε ένα tweet στον επίσημο λογαριασμό του.
«Η δουλειά τους επιβραδύνει την εξάπλωση της ασθένειας COVID-19 και εάν σταματήσει αυτό το έργο, κανένας άλλος οργανισμός δε μπορεί να τους αντικαταστήσει», είπε, προσθέτοντας ότι ο κόσμος χρειάζεται τον ΠΟΥ «τώρα περισσότερο από ποτέ».


Σήμερα το βράδυ γράψαμε: «Η εξέλιξη δεν είναι άσχετη και με την στοχοποίηση του Μπιλ Γκέιτς από τον Αμερικανό ηγέτη: Ο ιδιοκτήτης της Microsoft, ουσιαστικά ελέγχει το 25% του ΠΟΥ και χρηματοδοτεί αφειδώς τον Οργανισμό. Ενας πόλεμος Ντόναλντ Τραμπ κατά Μπιλ Γκέιτς, ένας πόλεμος της δημοκρατίας κατά του παγκόσμιου καρτέλ υγείας, φαίνεται ότι μόλις ξεκίνησε».
Ποια είναι η πραγματικότητα με τον ΠΟΥ; Σημειώνεται ότι σε άρθο του pronews.gr είχαμε γνωστοποιήσει την σχέση του ΠΟΥ με τον Μπιλ Γκέιτς.

«Αρκεί να ανατρέξει κανείς στις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για το 2018 - 2019 προκειμένου να ανακαλύψει την ετήσια χρηματοδότηση των 400 εκατομμυρίων δολαρίων (!!!) από το ίδρυμα Bill and Melinda Gates.
Αυτό από μόνο του, φυσικά, δεν θα ήταν επιλήψιμο, αν, την ίδια στιγμή, δεν διέθετε το 25% των μετόχων της εταιρείας κολοσσού Ecolab (έσοδα 2019, 14,9 δις δολάρια) που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και δεν εκτοξευόταν η αξία της Microsoft σε δυσθεώρητα ύψη λόγω του παγκόσμιου μηνύματος «Μένουμε σπίτι».»

Όπως γίνεται κατανοητό «είναι πολλά τα λεφτά Άρη» (ανατρέχοντας σε γνωστή φράση παλιάς ελληνικής ταινίας)

 
Top