Οι πιστοί δεν πτοήθηκαν από τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης και παρευρέθηκαν έξω από τους ναούς σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή.

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, απόλυτης αργίας και νηστείας, η μέρα που γίνεται η κορύφωση του Θείου Δράματος, όπου κορυφώνονται τα Πάθη του Χριστού και γίνεται η σταύρωση του Χριστού το ξημέρωμα τις ίδιας μέρας.

Πιο συγκεκριμένα, πιστοί βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό Άγιας Μαρίνας, Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Φανουρίου στην περιοχή της Τούμπας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Χαλάστρα, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος.

Σύμφωνα με τοπική ιστοσελίδα πιστοί περιμένουν στο προαύλιο χώρο αλλά και στο πεζοδρόμιο, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας, προκειμένου να ανάψουν ένα κεράκι.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες στους Ναούς έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι προσπάθησαν να απομακρύνουν τους πιστούς!

Με σκοπό να αποφευχθούν φαινόμενα πιστών που θα επιδιώξουν να σπάσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ θα διενεργούν συνεχώς περιπολίες από το πρωί έως το βράδυ.


Να σημειωθεί πως, με υπουργική απόφαση, οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές έως τις 28 Απριλίου, στο πλαίσιο των απαγορευτικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Έτσι οι πιστοί δεν μπορούν να προσκυνήσουν στη μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, με την κυβέρνηση να προτείνει στους πολίτες να παρακολουθήσουν την λειτουργία της Ανάστασης από... την τηλεόραση, το διαδίκτυο ή να την ακούσουν από το ραδιόφωνο.

Δείτε τις εικόνες: 
Top