Είσαι αρκετά τυχερός ώστε να βρίσκεσαι στην Νέα Υόρκη; Τότε είναι δεδομένο πως θα ανακαλύψεις διαφορετικές πτυχές της
πόλης οι οποίες θα σε εκπλήξουν και θα σε βάλουν στο τρυπάκι της εξερεύνησης. Μία βόλτα γύρω από το Columbus Circle μέχρι και την 10η Λεωφόρο αποτελεί μία από τις πιο θετικές εκπλήξεις του κέντρου τις Μητρόπολης.
By Maria M. Andriotis

Πανεπιστήμια, malls, πύργοι, κίνηση, η βοή της πόλης από τη μία και ταυτόχρονα άνθρωποι να χαλαρώνουν στο παρκάκι κάτω από το άγαλμα του Χρυστόφορου Κολόμβου, συντριβάνια και το καταπράσινο Central Park, από την άλλη.


Οι πανεπιστημιούπολεις του CUNY (City University of New York) John Jay College of Criminal Justice και του Fordham – Lincoln Center με κτήρια του να καλύπτουν δύο τετράγωνα, στο Μανχάτταν σίγουρα δεν περνάνε απαρατήρητες, καθώς η επιβλητική όψη και το μέγεθος και των δύο κτηρίων κεντρίζει το ενδιαφέρον.


Το mall του Columbus Circle αποτελεί σημείο κατατεθέν της περιοχής. Εστιατόρια και μαγαζιά κάθε λογής, απ’ άκρη σ’ άκρη, που ικανοποιούν κάθε ανάγκη και μία θέα που συναρπάζει καθώς όλο το κτήριο είναι φτιαγμένο από διάφανο γυαλί. Αυτό που όμως θα σε κάνει να μπεις στο Google και να ψάξεις το “γιατί,” είναι τα τεράστια αγάλματα του Αδάμ και της Ευας στην είσοδο του Mall.

Στρίψε το κεφάλι στα αριστερά βγαίνοντας από το mall. Ο Πύργος του Trump (ένας από τους πολλούς) στέκεται ακμαίος με ύψος 177.6 μέτρα και 44 ορόφους έτοιμος να σε φιλοξενήσει στα υπερολυτελή του δωμάτια.


Απέναντί του ακριβώς, θα δεις το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου, τοποθετημένο σε ένα κυκλικό πάρκο. Πολλά έχουν ειπωθεί γι αυτό το άγαλμα, και για τον Κολόμβο τον ίδιο, ο κυβερνήτης Cuomo, όμως, και σίγουρα όχι μόνο αυτός, θεωρεί πως το άγαλμα αποτελεί “ένα ισχυρό σύμβολο της ιταλο-αμερικανικής κοινότητας και μια απόδειξη του ρόλου της Νέας Υόρκης στην αφομοίωση μεταναστών από όλο τον κόσμο στο κράτος μας.” patch.com

Τελευταίo, αλλά σίγουρα όχι καταϊδρωμένο, το ολόχρυσο μνημείο Maine έξω ακριβώς από την Merchant’s Πύλη στην νότια είσοδο του Central Park. Η είσοδος πήρε την ονομασία αυτή το 1862, ως αναγνώριση της σημασίας του εμπορίου και των επιχειρήσεων στην Νέα Υόρκη.

Αφοπλίσου με ενέργεια, όρεξη και ένα κινητό με καλή κάμερα και ετοιμάσου να πιεις την Νέα Υόρκη στο ποτήρι!

Πανεπιστήμιο Fordham στο Μανχάτταν. 1 από τα 3 campus του πανεπιστημίου στο Columbus Avenue
Πανεπιστήμιο CUNY (City University of New York) τμήμα Εγκληματολογίας στην 10th AvenueTrump Tower στo Columbus Circle

Το Mall του Columbus Circle. Φωτογραφία τραβηγμένη απο τον δεύτερο όροφο.Trump Tower-Columbus CircleColumbus Circle Mall – κυρία είσοδοςΓλυπτά του Αδάμ και της Ευας απο τον διάσημο Κολομβιανό artist Fernando Botero, μέσα στο Mall.
Άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου στην πλατεία του Columbus CircleMerchant’s Gate μια απο τις πιο δημοφιλείς εισόδους του Central Park57th Street στάση τρένου στο Μανχάτταν 
 
Top