Εξακολουθούν να συγκλονίζουν οι αριθμοί που αποτυπώνουν το μέγεθος της τραγωδίας στη Γαλλία, καθώς άλλοι 987 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο, σε νοσοκομεία και γηροκομεία της χώρας.

Συνολικά 13.197 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γαλλία. Ο γενικός διευθυντής Υγείας, Ζερόμ Σαλμόν, σημείωσε πως περισσότερα από 90.000 κρούσματα του κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί στη χώρα, αριθμός αυξημένος κατά 4.000 το τελευταίο 24ωρο.Την Πέμπτη, ο συνολικός αριθμός των νεκρών είχε φτάσει στους 1.341.

Ακόμη, 31.267 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της χώρας, 3.161 περισσότεροι από την Πέμπτη. Από αυτούς, 7.004 είναι διασωληνωμένοι, εκ των οποίων 98 μικρότεροι από 30 ετών.

Ο γενικός διευθυντής υγείας της Γαλλίας σημείωσε πως επιπλέον 431 ασθενείς διασωληνώθηκαν την τελευταία ημέρα. Ωστόσο, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο συνολικός αριθμός των διασωληνωμένων βαίνει μειούμενος, καθώς περισσότεροι ήταν οι πολίτες που αποσωληνώθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Για πρώτη φορά, δε, μεταξύ των θυμάτων από τον κορωνοϊό στη Γαλλία ανακοινώθηκε και ένα μικρό παιδί, ηλικίας κάτω των δέκα ετών, το οποίο νοσηλευόταν στην ευρύτερη περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τις Αρχές, τα αίτια του θανάτου του ήταν πολλαπλά.

Ο συνολικός αριθμός των 13.197 νεκρών προκύπτει από το άθροισμα των θανάτων σε νοσοκομεία και γηροκομεία της χώρας. Οι Αρχές ανακοίνωσαν την Παρασκευή πως 8.598 είναι οι νεκροί που κατέληξαν στο νοσοκομείο, ενώ ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό στα γηροκομεία της Γαλλίας ανέρχεται πλέον σε 4.599.

 
Top