Ίσως για κάποιους το χωριό Δαμασκηνιά να μπορούσε να χαρακτηριστεί και η Ουχάν της Ελλάδας. Και αυτό γιατί ήταν από τα πρώτα μαζί με εκείνο
της Δραγασιάς όπου μπήκαν σε καραντίνα, ενώ ο κορωνοϊός έχει αφήσει στο πέρασμά του νεκρούς και κρούσματα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του κ. Γιώργου Βλαχόπουλου και της θετής του μητέρας Άννας οι οποίοι είναι ο γιος και η σύζυγος αντίστοιχα του ιδιοκτήτη του καφενείου απ'οπου, όπως λένε οι περισσότεροι, ξεκίνησε η επέλαση του φονικού covid-19. Ο Γιώργος Βλαχόπουλος μιλά για την περιπέτεια που βιώνει αφού και ο ίδιος είναι θετικός στον κορωνοϊό. Έχασε τον πατέρα του, ενώ στο νοσοκομείο εδώ και 20 ημέρες παλεύει η γιαγιά του, την ώρα που η θετή του μητέρα πήρε εξιτήριο.


«Η γιαγιά μου είναι στο νοσοκομείο, ο παππούς μου απεβίωσε πριν από λίγες ημέρες. Περιμένω το παιδί μου να γεννηθεί και βλέπω την έγκυο συζυγό μου από το μπαλκόνι και της δίνω κουράγιο. 

Η θετή μου μητέρα μέσα σε 40 ημέρες έχασε ολόκληρη την οικογενειά της. Έχασε πρώτα τον γιό της, μετά τον πεθερό της και μετά τον άνδρα της. Είναι μόνη της, δεν μπορώ να τη βοηθήσω. Είναι 60 ετών και νοσηλεύτηκε στο Μποδοσάκειο και τώρα είναι σε καραντίνα μόνη της. Το μόνο που λέει είναι η κόρη της που ζει στην Μεσοποταμία Καστοριάς να μην έχει μολυνθεί»

Σύμφωνα με τον κ. Βλαχόπουλο, ο πατέρας του που είχε το καφενείο στην περιοχή είχε δεχτεί τις απόκριες αρκετό κόσμο που είχε έρθει από τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα είχε έρθει ένας κύριος με τα εγγόνια του τα οποία πήγαιναν στο ίδιο σχολείο με το παιδάκι της γυναίκας που ήταν το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα. «Ο πατέρας μου τότε ειχε φοβηθεί και στη συνέχεια μας χτύπησε ο ιός».  

 
Top