Ανήμερα της 1ης Απριλίου η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά GasLog του Πήτερ Λιβανού παρέλαβε τα ναυπηγεία Samsung Heavy
Industries της Νοτίου Κορέας το πρώτο από σειρά επτά πλοίων LNG που είναι προγραμματισμένα να παραληφθούν από την εταιρεία έως το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Πρόκειται για το GasLog Windsor το οποίο ναυλώθηκε αμέσως για επτά χρόνια από την εταιρεία παροχής ενέργειας Centrica. Είναι χωρητικότητας 180.000 κυβικών μέτρων. Παρά τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού το πλοίο παραδόθηκε την προγραμματισμένη ημερομηνία και εντός του συμφωνηθέντος προϋπολογισμού.


Οι παραλαβές αντιπροσωπεύουν 145 εκατομμύρια επιπρόσθετα στο EBITDA. Ο στόλος της GasLogs θα αποτελείται – μόλις ολοκληρωθεί η παραλαβή και των επτά νεότευκτων – κατά 60% από υπερσύγχρονα πλοία με συστήματα προώθησης X-DF τα οποία εισέρχονται αμέσως σε μακροχρόνιες και επικερδείς ναυλώσεις.

Η Gaslog του Πήτερ Λιβανού έχει 29 πλοία εκ των οποίων 22 στο νερό και επτά υπό ναυπήγηση. Από αυτά τα 29 LNG, τα 14 ανήκουν στην GasLog άλλα 15 πλοία ανήκουν στη θυγατρική, GasLog Partners.

Στη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2020 όλα τα πλοία που έχουν μηχανές για χρήση τριπλού καυσίμου κατά επιλογή είχαν, κατά μέσο όρο, ημερήσια έσδα από ναύλους 44.000 δολάρια.
Οι ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές εταιρείες ελέγχουν σήμερα έναν από τους ισχυρότερους στόλους με πλοία LNG Carriers. Πιο συγκεκριμένα, ο ελληνικών συμφερόντων στόλος αποτελείται από 84 πλοία στο νερό.

Επίσης, οι Έλληνες έχουν σε εξέλιξη ναυπηγικό πρόγραμμα για επιπλέον 33 LNG με την παραλαβή των οποίων η δύναμη του ελληνόκτητου στόλου με πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου θα σπάσουν το φράγμα των 100 και θα φθάσουν στα 117.

 
Top