Δελτίο τύπου για την έναρξη των έργων της προβλήτας κρουαζιέρας

H COSCO ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ!

Μέσα στην υγειονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας και ολόκληρος ο πλανήτης, η ΟΛΠ-COSCO άδραξε την ευκαιρία να ξεκινήσει το  μπάζωμα  της Πειραϊκής γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της το κοινό πόρισμα –αίτημα των έξι δήμων του Πειραιά με το οποίο απαιτούν την εκπόνηση  Στρατηγικής Μελέτης  Περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Οι κάτοικοι του Πειραιά σε καραντίνα από τα μπαλκόνια τους παρακολουθούν καθημερινά εδώ και δεκαπέντε ημέρες, με  έντονη ανησυχία, την οριοθέτηση με σημαδούρες του θαλάσσιου χώρου  και την εκσκαφή του βυθού, χωρίς να υπάρχει επιτήρηση από Δημόσιους φορείς .
Η ανοχή μας έχει τελειώσει ! Πού βρίσκονται οι αρμόδιοι φορείς για  να ελέγξουν την νομιμότητα των ενεργειών;
Το περιβαλλοντοκτόνο έργο των προβλητών στρέφεται όχι μόνο κατά του περιβάλλοντος,αλλά και κατά της Δημόσιας υγείας και του κλίματος.
Καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις, τους δήμους, τους βουλευτές του Πειραιά , τους επιστημονικούς και  επαγγελματικούς  φορείς να στηρίξουν την προσφυγή που κατατέθηκε εκ μέρους των κατοίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας και την αίτηση αναστολής των εργασιών και να ασκήσουν ατομικά ή συλλογικά κάθε νόμιμο μέσο ώστε να αποτρέψουν τα εγκληματικά σχέδια της ΟΛΠ-COSCO.
Οι κοινοτικοί σύμβουλοι της ανεξάρτητης κοινοτικής παράταξης  ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α' ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ –ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ!                                                                    Δήμητρα Βήνη και Σωτήρης Αλεξόπουλος
 
Top