Η φωνή ήταν τρεμάμενη. Το «αίσχος» ακουγόταν με τρεκλίσματα. Δεν ήταν κήρυγμα. Δεν ήταν ξέσπασμα. Ήταν καταγγελία. Ιερέας στο ιερό
Ναό του Αγίου Νικολάου στα Πευκάκια Αθηνών είπε την αλήθεια του, την αλήθεια μας, ξεστόμισε την πραγματικότητα. «Αίσχος. Και στους αρχιερείς και τους άρχοντες αυτές της χώρας που στερούν τον Ιησού από τους πιστούς».
Είναι μερικές στιγμές που οι λέξεις είναι ξύλινες. Φτωχές για να περιγράψουν το συναίσθημα. Στην λειτουργία της Αποκαθήλωσης, ο ιερέας δεν άντεξε. Τον ξεπέρασαν τα όσα νιώθει. Πλημμύρισε το δίκαιο το «είναι» του και έβγαινε με κραυγές. «Αίφνης βρέθηκαν χιλιάδες αστυνομικοί για να ρωτούν τους πιστούς που πάνε; Που πάνε; Τέτοια μέρα! Την ώρα που κακοποιοί κυκλοφορούν ελεύθεροι».

Η πραγματικότητα είναι αυτή ακριβώς που ισχυρίζεται. «Που κατάντησε η Εκκλησία της Ελλάδας. Αυτό το αίσχος δεν πρόκειται να σβήσει από την ιστορία. Τα κανάλια προβλέπουν γρίπη και τον Οκτώβρη. Θα έχουμε και τα Χριστούγεννα κλειστές εκκλησίες. Ε, όχι! Να μας πάτε φυλακή, να τελούμε εκεί Θεία Λειτουργία».


 
Top