Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε το κοινό στην ενημέρωση για την πανδημία την Τρίτη 12 Μάη πως επιτρέπονται από 18 Μαΐου οι μετακινήσεις μεταξύ νομών στην ηπειρωτική χώρα αλλά και τα ταξίδια προς Κρήτη.

Οι μετακινήσεις στα υπόλοιπα νησιά θα επιτραπούν από τη Δευτέρα 25 Μαΐου.

Στη συνέχεια, διευκρίνισε πως τα αποτελέσματα της δεύτερης αυτής φάσης των περιοριστικών μέτρων θα φανούν στα νούμερα των κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα καθώς: «τα νούμερα αυτά που βλέπουμε σήμερα αποτυπώνουν τις κινήσεις της προηγούμενης εβδομάδας».

Σε ό,τι αφορά τους χώρους λατρείας, είπε ότι από την Κυριακή επιτρέπονται λειτουργίες αλλά και μυστήρια, γάμοι και βαφτίσεις.

Ενημέρωσε ότι παρατείνονται μέχρι τις 21 Μάιου τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας που αφορούν όσους διαμένουν σε κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και δομές φιλοξενίας σε όλη την επικράτεια.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως από 18 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε Κρήτη και ηπειρωτική Ελλάδα τονίζοντας πως: «πρόθεση μας είναι η μετακίνηση στα νησιά να επιτραπεί από τις 25 Μαΐου αυτό θα οριστικοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα».
 
Top