Γιατί αυτό;Μα είναι πολύ απλό.Γιατί είναι καθοδηγούμενα απο τις εκάστοτε κυβερνήσεις.Χρόνια τωρα η ίδια «καραμέλα». Ο κόσμος τελικά βαρέθηκε να τρώει «κουτόχορτο» η μήπως ακόμα τρώει οτι θέλουν να του «σερβίρουν»;

Μετά την ανάδειξη στις 21/5, από το pronews.gr και τον Άρη Δημητρακόπουλο, τόσο της κατάληψης από τουρκικά στρατεύματα ελληνικού εδάφους στον Έβρο όσο και των δηλώσεων του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια ήρθε στην επιφάνεια και στη δημόσια συζήτηση, μείζον εθνικό ζήτημα το οποίο ήταν «εξαφανισμένο» από τα λεγόμενα έγκυρα ΜΜΕ.
Χθες, αναπαρήγαγαν την είδηση βρετανικά Μέσα τα οποία έδωσαν διεθνή διάσταση στο θέμα.

Τα εν Ελλάδι ΜΜΕ τα οποία τις προηγούμενες βδομάδες κατά τη διάρκεια της απόπειρας εισβολής παράνομων μεταναστών, σωστά, είχαν καθημερινό ρεπορτάζ από τον Έβρο, 2 μέρες αργότερα δεν έχουν αναφέρονταν ξεκάθαρα στο ζήτημα!

Αρκέστηκαν να γράψουν σε ένα... μονόστηλο το διάβημα του ΥΠΕΞ «για την αλλαγή κοίτης στον Έβρο»... Μάλιστα μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός ανέφερε πως οι Έλληνες πάτησαν σε τουρκικό έδαφος!
Παρόλα αυτά το ότι μία είδηση που αφορά μείζον εθνικό θέμα, δεν αναπαράγεται από την συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών ΜΜΕ δεν σημαίνει ότι η χώρα γλιτώνει από τις συνέπειες ούτε ότι αυτό σταματάει να υπάρχει.
Οι Τούρκοι δεν θα αποχωρήσουν έτσι απλά, ενώ τα βρετανικά ΜΜΕ έγραφαν για «αμφισβητούμενα σύνορα» στον Έβρο...
 
Top